Kategorier
Random.app

Miller: Apple tar inte sitt ansvar för iPhones säkerhet

Charlie Miller, säkerhetsexperten som nyligen visade hur iPhone kunde hackas via SMS, är missnöjd med Apple. Trots att Miller kontaktade företaget i god tid innan han offentligt avslöjade säkerhetshålets existens brydde sig inte Apple om att släppa en säkerhetsuppdatering. Först när Miller offentligt avslöjat hur hacket går till hände något.

I en intervju i Forbes magazine, publicerad strax före den säkerhetskonferens där detaljerna kring säkerhetshålet visades upp, pratar Miller och hans kollega Colin Mulliner om säkerhet för mobiltelefoner.

Förutom hålet som möjliggör hacket hittade duon även en säkerhetslucka som låter vem som helst att under ett tiotal sekunder koppla ner en iPhone från mobilnätet genom att skicka ett SMS till offret. Ett designfel som även återfanns i Googles Androidplatform.

När Mulliner och Miller berättade för respektive företag om sina fynd var Google snabba att komma med en säkerhetsuppdatering medan Apple svarade med tystnad. Inte ens när Miller offentligt gick ut och berättade att iPhone kan hackas med SMS för en månad sen, hände något.

– Jag har gett dem mer tid att åtgärda det här än vad jag någonsin behövt ge ett annat företag, förklarar Miller för Forbes strax inför konferensen.

Läs intervjun hos Forbes: How To Hijack ’Every iPhone In The World’.

Tidigare om samma ämne: Charlie Miller: Jailbreak är en säkerhetsrisk och iPhone kan hackas via SMS (2 Juli 2009), iPhone OS 3.0.1 stänger igen säkerhetshål i SMS (31 Juli 2009), iPhone OS 3.0.1 stoppar varken upplåsning eller jailbreak (1 Aug 2009).

Foto: craiu_67

Ett svar på ”Miller: Apple tar inte sitt ansvar för iPhones säkerhet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *