Kategorier
app store tredjepartsprogram

Nedladdningsräknaren passerar tre miljarder

Strax inne i det nya året meddelar Apple att företaget passerat ännu en milstolpe och svindlande tre miljarder nedladdningar från iTunes App Store.  Det innebär att antalet nedladdningar ökar i snabb takt och att vi iPhoneanvändare laddat ner en miljard appar på knappt tre månader.

App Store lanserades juli 2008 i samband med introduktionen av iPhone 3G och blev snabbt en framgång. Redan tre dagar efter lanseringen hade 10 miljoner nedladdningar skett trots att antalet program initialt var begränsat till 800. I augusti samma år meddelade Apple att försäljningen låg på en miljon dollar per dag. En av de tidiga storsäljarna var Segas Super Monkey Ball som  såldes 300.000 gånger á $9.99 under de första tre veckorna.

I april i 2009 hade systemet nått en miljard nedladdningar, i juli passerade räknaren 1.5 miljarder och redan i slutet i slutet av september hade det skett två miljarder nedladdningar.

I och med iPhone OS 3.0 och sökfunktionen Spotligth blev det möjligt att installera obegränsat antal program på telefonen. Foto: Gonzalo

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

6 svar på ”Nedladdningsräknaren passerar tre miljarder”

Jag har köpt program för tusentals kronor så AppStore ger nog fina pengar i kassan för Apple. Hur stor andel tar dom av försälningspriset?

Apple tar 30% – så du har nog rätt i att det är sköna pengar. Har inte riktigt koll på vad jag har lagt själv, borde kanske ta och installera det där programet som räknar ihop summan.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *