Kategorier
app store

Facebook 3.1 för iPhone pushar och synkar

Den omåttligt populära mötesplatsen Facebook har uppgraderat sin iPhoneapp. Bland nyheterna märks pushstöd för en mängd slags meddelanden och möjligheten att synka din adressbok med webbplatsens kontaktlista.

Facebook var tidigt ute med en specialanpassad iphoneversion men har behandlat sin egen app lite styvmoderligt. En ny version ”redan” ett halvår efter 3.0 kommer alltså litet som en förvåning, speciellt  med tanke på att appens huvudutvecklare under dramatiska former nyligen hoppade av arbetet.

Den låga utvecklingstakten av den egna appen har öppnat upp en niche för tredjepartsutvecklare som skapat små program med specialfunktionalitet och man får ana att Facebook sökt inspiration i App Store och Cydia inför denna release.

En nyhet är synkning mellan Facebooks kontaktlista och telefonens adressbok. Det är även möjligt att byta ut dina lokala kontaktbilder med motsvarande profilbilder från Facebook, något som kan göra den tråkigaste affärstelefon lite mer festlig. Inspirationen kommer antagligen från programmet Fex som även synkar ner användarens födelsedagsinformation.

En annan nyhet är ett efterlängtat pushstöd som faktiskt slår tredjepartsprogram som Boxcar på fingrarna. Du kan enkelt men detaljerat aktivera pushmeddelanden så att du direkt vet om någon lämnat en kommentar på din wall eller taggat dig på en bild. Push kan aktiveras för meddelanden, wall-uppdateringar, vänförfrågningar, vänbekräftelser, fototaggning, eventinformation och kommentarer.

Facebook 3.1 för iPhone laddar du ner gratis i App Store.

Uppdatering: Nu har Facebook släppt en uppdatering, version 3.1.1, som korrigerar problem med synkningen mellan kontaktlistan och adressboken.

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

14 svar på ”Facebook 3.1 för iPhone pushar och synkar”

Galet bra med push-support utan tredjeparts program som boxcar.

Använder för tillfället feX för att synca kontakter med facebook och det fungerar rätt bra. Ska testa att använda facebooks egna istället dock.

@Martin: Just nu går det lite trögt att synka med Facebooks egna app, alla försök hittils har fått time out. Det är väl antagligen lite tryck i samband med lanseringen.

Svara

Äntligen slipper jag missa alla de där meddelanden bara för att jag inte loggar in stup i kvarten. Väldigt bra.

Varför blir det kommentar när någon annan har Twittrat om denna artikeln? Vad är meningen? Är tanken att jag ska börja läsa människors Twitter-grejer? Och den viktigaste frågan, finns det något sätt att slippa dessa kommentarer?

Ja, tanken är att kommentarer som twittras om inlägget också ska visas. Men jag har själv funderat på om det inte blir lite väl brusigt med alla retweets. Tankar och kommentarer motages med tacksamhet.

Svara

Min feedback är isåfall att ha ett fält där man visar retweets och ett fält där folk kan diskutera nyheten. Separera dom två eftersom dom fyller två helt olika syften.

Tack för feedback Magnus! Har skilt dom åt nu så att allt intwittrat hamnar underst. Ska se om det finns något bra och snyggt sätt att separera dom även layoutmässigt.

Svara

Åh, underbart, tack! Nu ska jag börja skriva kommentarer på nyheter.

Herregud vad underbart :)!

Har vart ett av de moment som stört mig här på iphone24. Men nu ser det ju förjäkla bra ut :)!

Varning för Facebooks synkning. Jag fick säkert 40 stycken felaktiga kopplingar.
Har testat både före och efter sista uppdateringen med samma trista resultat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *