Kategorier
Random.app

Omvandla iPhonen till kortterminal

På kort tid har ett flertal tillbehör som utökar iPhonens användningsområden dykt upp. Den här gången handlar det om kortbetalning, och för en i sammanhanget obefintlig summa pengar kan du omvandla din iPhone till en kortterminal du kan ta betalt med.

Nu behövs inte längre några dyra kortterminaler som aldrig fungerar när de verkligen behövs. Tack vare Square, en ny tjänst som skapats av en av Twitter-medgrundaren Jack Dorsey. För att kunna läsa av kort delar man gratis ut små kuber (därav namnet Square) som man kan dra sitt kreditkort genom. Själva kuben stoppar man in i iPhonens hörlurs-/headsetuttag eftersom magnetremsan på kortet avger ett ljud kan Square-appen omvandla ljudet till kortnumret och genomföra betalningen. Signaturen skrivs självklart in direkt på touchskärmen och kvittot kan man få mailat till sig.

Det Square tänker tjäna på är inte någon månadskostnad eller startkostnad utan man tar i stället ut en liten kostnad per transaktion plus en mindre avgift för själva applikationen butiksägaren använder på sin iPhone eller iPod Touch, något som i och för sig kan räknas som en startavgift.

Det finns även liknande koncept, till exempel Mophie som liknar ett skal till iPhonen med med en extra stor klump i nederkant av telefonen. En annan liknande produkt är PAYware Mobile.

Läs mer hos Mashable.

5 svar på ”Omvandla iPhonen till kortterminal”

Borde det inte vara att man sätter square läsaren på mic:en – om den skall kunna ta upp ljudet från läsaren….

Kan bli riktigt bra det där. Dock ser Square otroligt klumpig ut i dagsläget jämfört med Mophie som är en snyggt integrerad kortläsare i ett mobilskal. Om man använder det lite flitigare så är nog det rätt viktigt.

Sen kommer säkert Square med fler läsare som inte ser ut som hemmabyggen om de får fart på affärerna.

”Själva kuben stoppar man in i iPhonens hörlurs-/headsetuttag eftersom magnetremsan på kortet avger ett ljud kan Square-appen omvandla ljudet till kortnumret och genomföra betalningen.”

Detta kan väl ändå inte vara sant? Det som händer är väl att kortet dras genom en magnetsensor (av samma typ som sitter i vanliga kortläsare) detta genererar en analog signal som sedan programvaran i iPhonen ”avkodar” till kortnumret? Att signalen sedan kommer in via hörlurs/mic-ingången betyder ju inte att det är ljud.

Eller har jag missat något?

Ola: Eftersom headset-uttaget även har input (för mikrofonen på iPhone-headsetet) så kan man använda det uttaget.

Rickard: Du kan ha rätt, jag är inte jätteinsatt i ämnet men trodde att det fungerade ungefär så som jag beskrev.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *