Kategorier
Random.app

Opera är redo för iPhone – vad säger Apple?

På Mobile World Congress nästa vecka kommer Opera att visa upp sitt senaste verk – en webbläsare för iPhone, som ska slå Safari i hastighet.

Enligt dem själva ska Opera för iPhone vara upp till sex gånger snabbare än mobila Safari – något som ju inte helt otacksamt tas emot, då Safari ibland kan upplevas som aningen långsam.

Lite humbug-känsla väcks dock när man presenterar tekniken bakom. Anledningen till att Opera för iPhone är så pass mycket snabbare än Safari är att man kör alla sidor genom en proxy som skalar ner dem och anpassar dem innan de når iPhonen.

Hela tanken bakom Safari, att man ska kunna surfa fullskaligt, försvinner alltså, och det vid första anblicken så attraktiva Opera svalnar rätt snabbt. Men – det är värt att prova, och i den mån Apple alls släpper igenom programmet kommer vi att ta en titt på det.

”Opera’s uppdrag är att ta webben till världen, och genom att göra Opera Mini tillgänglig på ytterligare en plattform är vi ett steg närmare.” säger Jon von Tetzchner, co-founder på Opera, till 9 to 5 Mac.

Bland funktionerna utmärks stöd för flikar, samt möjligheten att snabbt komma åt bokmärken genom miniatyrbilder, likt Top Sites i Apple’s webbläsare Safari, eller Ny flik-vyn i Google Chrome.

Opera har ännu inte skickat in Mini för iPhone för godkännande till Apple, men när de gör det återstår att se om de släpps in i App Store eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *