Kategorier
Random.app

Så är priset för iPhone 3GS hos Telia i Sverige

Den 31 juli börjar Telia sälja iPhone 3GS. Idag avslöjade mobiloperatören vad deras pris för iPhone 3GS kommer att vara i Sverige. 

Till sist har Telia via sin iPhoneblogg och webbshop presenterat priserna för iPhone 3GS. Samtidigt blev det möjligt att förhandsboka 3GS med leverens den 31 juli. Precis som tippat blir det ingen billig historia för den som vill uppgradera sig till den senaste modellen i Apples smartphoneserie.

Telia skriver att de endast kommer ha en mindre mängd telefoner och rekommenderar därför att den som ”verkligen ha en iPhone den 31 juli” att förhandköpa.

Vid förhandsbokning så köps iPhone 3GS med det rörliga abbonemanget prata på mobilsurf extra för 228 kr plus en förhöjd månadsavgift på 150kr. Den enda skillnaden i pris mellan 16 och 32 gb iphone är startavgiften på 1 respektive 995 kr.

Minsta bindningstid är 24 månader. Lägasta totalpris för en iPhone 3GS är alltså 9288 kronor:

Uppdaterat:

Abbonemanget för iPhone 3GS är verkligen inte  anpassad för mobil användning. I  ”mobilsurf extra” så finns det fortfarande en begränsning på mängden datatrafik som kan användas i full hastighet:

Telia förbehåller sig rätten att begränsa överföringshastighet till 57 kbit/s om användandet överstiger 5 GB/månad

Vi rekommenderar våra läsare att inte beställa en iPhone från Telia i dagsläget. Vänta och se  konkurrenternas erbjudande alternativt Telias andra erbjudanden, som med all säkerhet kommer i framtiden.

Läs mer hos Telia. Ettafoto: Karl Baron (CC-BY)

20 svar på ”Så är priset för iPhone 3GS hos Telia i Sverige”

Det Erik menar är att du räknar med priset för abbonemanget Telia Mobil Prata på och Mobilsurf extra + avgiften för telefonen. Avgiften för telefonen är 150 kr/månad i 24 månader. Alltså 3600 kr. Telia Mobil Prata på 29 kr/mån och 199 kr/mån för Mobilsurf Extra.

Ja, för alla nuvarande iPhone 3G ägare blir det väl också svårt att uppgradera iom. kraven på bindningstid. Det blir väl att köpa loss telefonen utan abb om man vill ha 3GS helt enkelt.

Men den där gränsen för datatrafik är ju inget nytt? Har ju varit så på mobilt bredband länge och även på iphone med mobilsurf-abb. Tycker de är riktigt dåligt att man betalar så mkt (199kr/mån) och ändå har en gräns, 5gb fösvinner fort om du även använder telefonen som modem till en dator. I de billigare mobilsurf-abb så var de max 0,5gb och stryps hastigheten och tex halebop har endast ett abb och där är gränsen 0,5gb.

Tycker att ni borde leta efter någon av era kompisar som kommer från Kroatien eller från Bosnien.
Det är två av icke eu länder som är närmaste till Italien dvs de kan köpa iPhone i Italien tax free.
Min 3GS 32gb kostade
720 € – 144€ = 576€

lycka till
🙂

Jag har svårt att hitta en annan operatör som slår Telias ”prata på + mobilsurf extra” för 378/mån. Jag ringer och sms:ar för under 100-lappen i månaden, resten blir det väl att surfa, kolla mail mm. Som jag har förstått det så är 5 GB-gräns helt ok om man inte har för avsikt att använda mobilen som bredbandsmodem till sin laptop för jämnan. Polaren har en sån gräns och säger att han aldrig varit ens i närheten av att utnyttja gränsen. Han använder iphonen hela tiden.

Tipsa mig gärna om en bättre deal…

När jag räknar på de olika abonnemangskostnadera hos olika operatörer så verkar det ju vara Telia som erbjuder ”mest för pengarna”. Prove me wrong, please.

Sedan har jag en undran över att Telia hävdar ”rättigheten” att begränsa hastigheten efter användandet av de 5 gb p/mån som ingår. De säger inget om att de faktiskt kommer att begränsa hastigheten per automatik?!!

@ Patric…. Jag har räknat och kollat abonnemangen lite och kommit fram till att det blir 249kr i månaden är det lägsta kostnaden kan bli per månad. Då man betalar 200kr månaden för en iphone 3GS på 16gb och tar ett av dom minst kostade abonnemangen(te.x: Telia till vänner, prata på eller mini, 49kr alltså) och det är 24 månaders bindnings tid jag snackar om nu. Och lägg ihop 1+1 och du får en total kostnad på 5976kr. + dom skiter i hur mycket du surfar eller så bara du inte har något av dom där surf sakerna(No limit), men istället 9 kr dagen och på en månad blir det omkring 261- 279kr(låter som det där surf abonnemanget inte är så prisvärt helt plötsligt). Så jag säger bara nu om inte annat är det mer prisvärt att skaffa en 3GS än tidigare. Ja Patric, du har rätt, men istället måste man vänta i 7 veckor för att få telefonen….

Enligt mig så yrar du… Jag håller med Erik och Jonas.

Om du köper en kontantmobil för 4.500 kr måste du ju komplettera med abonnemang. Vad kostar det då?

Ja, det beror ju på vilket abonnemang du väljer (och då duger inte prata per minut och datatrafik per kb eller det billigaste abonnemang som finns)

Problemet är att iPhonen säljs inte utan abonnemang och då går det inte att jämföra. ”som äpplen och päron”. visserligen är det frukt båda två men smakar olika…. 🙂

Risken är att man försöker förklara och till sist blir det för invecklat, så jag stoppar här… :). Fick jag önska så skulle naturligtvis ”storebror” lägga ett lagförslag att det ska gå att jämföra med ett jämförpris. Finns det på mat borde det gå att fixa på mobiler och handlarna fick anpassa sina priser.

Det går numera att köpa en iPhone 3G kontant och nu är det ingen som tjafsar (inte som jag sett i alla fall) om jämförpriser .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *