Kategorier
Random.app

Safe Tan ser till att du inte blir bränd i sommar

Låt inte stark sol och blek hud bli ett problem nu i början av sommaren. Ta fram din iPhone.

Trots att Stockholm i skrivande stund fortfarande är relativt blött efter dagens skyfall händer det ändå att solen tittar fram, även i den kalla Norden, under sommaren.

I dessa sommartider är det, åtminstone för oss grottmänniskor i norr, lätt att bli bränd när man först ger sig ut i naturen. Men, inget problem utan en app med en lösning. Safe Tan från nordiska Jayway är lösningen på detta problem.

Programmet har två funktioner. Dels att, baserat på lite snabb information om din hud, solskydd och det aktuella vädret på den plats där du befinner dig, räkna ut hur länge du kan vara ute utan att bli bränd. För att verkligen hjälpa dig att hålla koll finns sedan en timer som räknar ned det antal minuter eller timmar du kan vara ute i solen.

Genom att sammanföra hur känslig din hud är mot sol, din åldersgrupp, om och i så fall vilken solskyddsfaktor du har på dig samt det nuvarande vädret på den plats där du befinner dig ger Safe Tan ett svar i timmar och minuter, vilket representerar hur länge du maximalt bör vara ute i solen. Även om solkänslighet är individuellt och beror på många faktorer är det en app värd att titta på.

Safe Tan kostar 15 kr i App Store.

Ett svar på ”Safe Tan ser till att du inte blir bränd i sommar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *