Kategorier
Random.app

Sidekick-tragedin, en uppmaning till backup?

I februari förra året köpte Microsoft upp företaget Danger, som har hand om Sidekick-tjänsterna, för 500 miljoner amerikanska dollar. I lördags kraschade Sidekick-servrarna utan någon backup att ta till. Nu har Microsoft och T-Mobile inte helt oväntat en hel del sura kunder efter sig.Att ta backup är alltid viktigt, men efter den tragedi alla Sidekick-användare råkade ut för i lördags är nog vikten av att ta backup på sina filer man förvarar i molnet ännu mer framhävd.

Sidekick är en smartphone från den amerikanska operatören T-Mobile, och (vad jag har förstått) liknar dess synkroniseringstjänst Microsoft Exchange eller Mobile Me. Det som görs på serversidan speglas av på mobilen och tvärt om. Det som hände i lördags var att alla Sidekick-servrar kraschade, och ingen backup på detta fanns, vilket resulterade i att i stort sett allt på användarnas mobiler – foton, kontakter, SMS och så vidare – helt enkelt försvann. En användare som är riktigt pissed off är kändisbloggaren Perez Hilton, och som sade detta i en tweet

Fuck you T-Mobile!!!!! FUCK YOU!!!! Raining on my parade today when I just found out they LOST my 2,000 contacts in my address book! Gone!!!

I och med detta har även vikten i att ta backup blivit större, även om man lägger sin data hos moln-lösningar. Tack och lov tar iTunes en backup på iPhones och iPod Touches varje gång man synkroniserar sin telefon/iTouch.

Och du, glöm inte att ta backup på din dator!

[Läs mer: Macworld och TechCrunch]

Ett svar på ”Sidekick-tragedin, en uppmaning till backup?”

Detta är alltså MS försök att kopiera det väl fungerande system Google gjort för Apples iPhone. Något har hänt på MS de senaste åren: istället för att bli bättre av den konkurrens som äntligen uppstått så görs desperata försök att lansera ofärdiga lösningar.

Vi som försökt använda Windows Vista minns den katastrofen lika bra som Mona Sahlins kreditkortsaffärer.

Och för bara en vecka sedan var det lanseringen av den senaste versionen av Windows mobile, ett massivt pådrag för en pinsamt buggig sminkad gris.

Och nu detta.
God natt MS!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *