Kategorier
app store

Synkronisera din jailbreakade iPhone trådlöst

För några veckor sedan videodemonstrerade Greg Hughes sin app för trådlös iPhone-synkning på youtube. Med hjälp av sin app Wi-Fi Sync så kunde han synkronisera sin iPhone med iTunes över wifi istället för att ansluta mobilen via usb. Han berättade även att han skickat in appen till Apple för godkännande och att den borde finnas för försäljning snart.

Nu har Greg fått beskedet att Apple inte godkänner Wi-Fi Sync. Visserligen så bryter den inte rent tekniskt mot några regler men Apple hänvisar till att det är ett säkerhetsproblem att synkronisera trådlöst.

Synkronisera din jailbreakade iPhone trådlöstIstället för att bara ge upp så har Greg bestämt sig för att släppa Wi-Fi Sync genom Cydia istället. Detta betyder alltså att om du har en jailbreakad iPhone och är redo att betala $9.99 så kan du synkronisera din iPhone trådlöst redan idag. Om du äger en Mac dvs, för AppSync kräver ett tilläggsprogram till iTunes som för tillfället bara finns till OS X. En Windows-version av programmet är under utveckling och ska finnas att ladda ner ”inom ett par veckor”.

Efter att ha köpt programmet igår och testat i ett par timmar så kan jag meddela att det fungerar precis hur bra som helst för mig. Det känns otroligt skönt att kunna synkronisera min iPhone helt trådlöst var jag än befinner mig hemma i lägenheten.

Ett tips är att ställa in ditt iTunes att automatiskt synkronisera din iPhone vid anslutning. Om du inte gör detta så är du tvungen att manuellt trycka på sync-knappen i iTunes och det motverkar syftet en hel del.

Allt du behöver för att kunna synkronisera din iPhone trådlöst hittar du här.

Om du själv har testat eller har några frågor så får du hemskt gärna kommentera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *