Kategorier
app store

2 appar som drar in Wikipedia i din iPhone

Även om Wikipedia bara är en googling bort, och att man på momangen slussas vidare till en iPhone-anpassad Wikipedia-sida så kan det vara skönt att ha en app att wikipedia med. Vi har lite snabbt kikat på applikationerna Wikipanion och Wikiamo som är väldigt lika varandra – och båda är gratis.

Wikipanion

Wikipanion är den snyggare av de två apparna, och det märker man redan på ikonen. Wikipanion är ganska grundläggande, och det du kan göra är att söka efter Wikipedia-sidor (du kan bland inställningarna välja vilka språk du vill söka bland). Eftersom sidorna för det mesta består av text laddas de omdesignade sidorna snabbt och smidigt. Det finns även funktioner så som att byta storlek på texten (från skitlitet till rätt så stort), söka inom den sida du har uppe och se innehållsförteckning över sidan (se bild till höger).

Om du vill ha funktioner så som att spara Wikipedia-artiklar för läsning offline kan du köpa storebror Wikipanion Pro för 38:-.

Wikiamo

Wikiamo är mycket likt Wikipanion, men saknar en del funktioner, till exempel att söka inom artikeln. Med Wikiamo kan du dock snabbt byta språk på artikeln och alltså hoppa mellan de olika språkversionerna av Wikipedia. Wikiamo cachar även de sidor du redan besökt, vilket alltså ger dig möjlighet att även utan uppkoppling läsa artiklar du läst förut. Tyvärr cachas inte bilderna när man gör på det sättet.

Ärligt talat skulle du knappt känna någon skillnad om du laddade ner båda apparna, men jag rekommenderar ändå Wikipanion i och med dess snygghet och sökningen inom artikeln.

2 svar på ”2 appar som drar in Wikipedia i din iPhone”

När jag kikade runt häromdagen kollade jag efter den men hittade inte den officiella då. Slarv från mitt håll. Tack.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *