Kategorier
Random.app

Mobilblogga med Posterous

Vi berättade för drygt en vecka sedan om hur du kan mobilblogga med din iPhone och fick en kommentar med tips om det nya och lovande bloggverktyget Posterous. Här har du en liten guide där vi visar dig hur du kan blogga på tusen olika ställen samtidigt genom att bara skicka ett mail.

Posterous är ett nytt, lite annorlunda bloggverktyg där du skriver blogginläggen genom att skicka ett mail. För att lägga till bilder bifogar du bara bilder. Lika bra går det att bifoga till exempel videoklipp (råa videofiler, länk till YouTube-klipp, you nape it), ljudfiler, länk till Google Maps-koordinater som omvandlas till karta.

Posterous är för övrigt ett väldigt förträffligt verktyg för gemensamma bloggar, informationssamling och liknande saker. Vi på iPhone24 använder till exempel en privat Posterous-blogg för att samla ihop spännande saker vi kan komma att ha användning för.

Men hur gör man då?

Posterous

  1. Du startar en blogg genom att helt sonika maila något till adressen post@posterous så får du ett mail tillbaka med länk för att skapa ett konto, redigera inlägg och byta design på bloggen.
  2. Så fort du vill posta ett nytt inlägg skickar du ett mail till [email protected]. Om du vill ha med en bild, video, mp3-fil eller liknande bifogar du bara detta i mailet.

Men om man inte vill ha sin blogg hos Posterous?

Om man skulle vilja använda Posterous som en digital tryckpress går det också bra. Du kan sätta upp att din Posterous-blogg autopostar nya inlägg till Twitter, Facebook och WordPress-bloggar samt att de bilder du skickar in även publiceras i ditt Flickr-flöde.

Glöm inte heller att spana in Posterous iPhone-app.

Ett svar på ”Mobilblogga med Posterous”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *