Kategorier
app store

App: Remember the Milk

To Do-appar finns det ganska många av i App Store. En del har mer funktioner än andra. Många är fristående, men det finns även en del som synkroniserar med andra tjänster. Remember the Milk är en av de program som passar in i den sistnämnda kategorin.

Även om papper och penna fortfarande är knepet för min del har jag på senare tid testat Remember the Milk tillsammans med dess iPhone-app. Det är inte helt gratis att använda RTM-lösningen. Själva appen är helt gratis, men för att kunna använda programmet utöver det 15 utvärderingsdagarna du får när du loggar in för första gången i appen får du betala $25 om året för ett Pro-konto. Alltså ungefär 170 svenska kronor.

Remember the Milk är från början ett webbaserat todo-list-verktyg som funnits sedan oktober 2005 och som är ett känt alternativ på marknaden. I iPhone-appen har man även lyckats med konstverket att trycka in alla funktioner webb-versionen har utan att göra det otydligt, eller plottrigt.

Appen använder sig av push-notifikationer för att meddela dig om saker som måste göras på en speciell tid eller dag. Jag fann det lite förvirrande att få igång pushen eftersom man måste slå på det via webb-versionen (Inställningar -> Påminnelser). När man väl gjort det fungerade allt finfint.

Att lägga till nya saker att göra är alltid bara en knapptryckning (skärmknackning?) bort då det hela tiden längst ner till höger finns en knapp för att lägga till nya todos.

Remember the Milk är väl värt ett försök med tanke på att du får de första 15 dagarna gratis.

[Bild: Johan Larsson]

(Glöm inte att skicka in dina bästa apptips, och du har möjlighet att vinna en iPhone-docka – tävlingen stänger ikväll.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *