Kategorier
tredjepartsprogram utveckling

Applikationen BTstack låter dig använda externt tangentbord med iPhonen

Att skriva en roman på sin iPhone är inget man gör i första taget tack vare det lilla och även virtuella tangentbordet på iPhone och iPod Touch som har sina för- och nackdelar. Till och med att skriva längre mail är besvärligt – men nu är räddningen här! Stoppa ner ditt Bluetooth-tangentbord nästa gång du ger dig iväg utan laptop.

Nu kan du som har jailbreakat din iPhone ladda ned BTstack från Cydia. För 5 dollar, som programmet kostar, får du en applikation som av vissa skäl endast fungerar på jailbreakade telefoner. BTstack gör det alltså möjligt för användaren att använda ett externt tangentbord som kopplas ihop med iPhonen via Bluetooth. Då en av nackdelarna med det virtuella tangentbordet iPhone idag använder är att det inte är fysiskt så att man med fingrarna kan känna knapparna är detta en perfekt lösning om du till exempel vill ta anteckningar utan att konstant behöva sitta och glo ner i telefonen och så vidare.

BTstack ska fungera på iPhone 3G, 3GS och de iPod Touches som har Bluetooth inbyggt. De tangentbord som programmet testats och uppges fungera fint på är bland annat Apples egna blåtands-tangentbord, Think Outside Stowaway Universal keyboard samt Palm Wireless keyboard.

Programmet ligger som en bakgrundsprocess och när du trycker på det fysiska, externa tangentbordet simulerar programmet en knapptryckning på telefonen och ”lurar” alltså iPhonen.

Läs mer
TUAW
BTstack Keyboard

Ett svar på ”Applikationen BTstack låter dig använda externt tangentbord med iPhonen”

Det här fungerade till min gamla Nokia N70. Jag använde ALDRIG funktionen efter att jag hade testat att det fungerade. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *