Kategorier
app store

Arkadklassikern Dragon’s Lair kraftigt prissänkt

Kommer du ihåg arkadspelet Dragon’s Lair? Don Bluths otroligt vackra laserdisk-baserade arkadspel som såg ut som en otroligt vacker tecknad film där du tar rollen som riddaren Dirk Daring som skall rädda den vackra Prinsessan Daphne från den onda drakens. Om inte så har du verkligen missat en stor del av spelhistoria.

För ett par månader sedan släpptes spelet portat till iPhone och det är nu optimerat för att vara ännu vackrare än det var när det begav sig. Du får dessutom inte bara arkadspelet utan även en portning av den hemmaversion som släpptes som innehåller ett gäng scener som inte är med i arkadutgåvan.

Dragon's Lair

Spelet är verkligen ett exempel på något som du antingen hatar eller älskar. Eftersom spelet är helt videobaserat så har du nämligen väldigt begränsad förmåga att kontrollera Dirk Daring. Du trycker helt enkelt till vänster eller höger när spelmakarna anser att det är tänkt att du ska göra det. Detta gör att många anser att det inte är ett riktigt spel utan snarare en, väldigt svår, interaktiv film.

Hur som helst så är spelet helt otroligt vackert och har precis blivit prissänkt från 38 kronor till endast 7 kronor och det kan jag inte kalla något annat än prisvärt.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0fMxzeov0Fo[/youtube]

Så om du är sugen på lite nostalgi eller helt enkelt aldrig spelat spelet och vill utöka din kunskap när det gäller gamla klassiker så tycker jag att du ska slå till på en gång.

Spelet köper du för 7 kronor i app store här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *