Kategorier
Random.app

Automatiskt uppdatering av Google Latitude via MobileME

Har du ett konto på Googles lokaliseringstjänst Latitude? Vill du att din position automatiskt ska uppdateras trots att det inte  finns officellt stöd för program som körs i bakgrunden? Om du har ett MobileMe-konto och tillgång till en egen server så finns det en lösning.

Nat Friedman kommer med lösningen i form av ett script som han kallar playnice. Det hämtar helt enkelt den geoposition som rapporteras via Mobile Me’s webbplats och matar in den hos Google Lattitude. Genom schemalagda körningar på din egna server så hålls lokaliseringsinfon aktuell.

Eftersom varken Apple eller Google erbjuder ett API för dessa två tjänster så behöver script vara extra hackigt och skrapar information från tjänsternas webbsidor. Ohållbart i längden eftersom funktionaliteten försvinner så fort någon av webbsidorna genomgår en större förändring, men i dagsläget ska allt fungera bra.

För att kunna köra systemet behöver du tillgång till en server som kan köra php-script och har stöd för schemalag körningar – till exempel en linux eller OS X-box med crontab. Och ett betalkonto hos Mobile Me, så klat.

Läs mer hos Nat. (via David Svensson).

4 svar på ”Automatiskt uppdatering av Google Latitude via MobileME”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *