Kategorier
Random.app

Apple kniper åt sig allt större kakbitar

Det må så vara att Androidenheterna flödar – men i premiumsegmentet där pengarna finns regerar Apple tryggt.  Enligt iClarified så äger Apple nu 5% av mobiltelefonmarknaden, står för 20% av omsättningen och skördar 55% av vinsten. 

Kategorier
Random.app

Apple – världens största tillverkare av mobiltelefoner?

Enligt Apple Insider passeradet fruktföretag från Cupertino under fjärde kvartalet 2010 Nokia i mobiltillverkarnas toprankning. I alla fall om man väljer att mäta framgång och styrka i form av omsättning (AAPL: 10.47 miljarder USD, NOK: 7.17 miljarder USD). Om man väljer antalet sålda enheter som måttstock sitter antagligen den Finska gummijätten (vars försäljningssiffror till stor […]

Kategorier
Random.app

160 miljoner iOS-enheter och counting.

Kritik om inlåsning och överpriser till trots – vi konsumenter fortsätter att älska iOS. När Apple ikväll presenterade årets första kvartalsrapport (Q1 2011) kunde Tim Cook glädja aktieägarna med ännu ett rekordresultat och mer än 33 miljoner sålda ios-enheter (16.2m iphone, 9.7m ipod touch, 7.3 ipads). [box type=”note”]Den första versionen av Iphone lanserades den 29 […]

Kategorier
apple

”Apple näst största smartphone-tillverkaren i världen”

Apple har nu intagit platsen som världens andra största smartphone-tillverkare.

Kategorier
Random.app

Uppgifter kring iPad-ägares användning falska

Tidigare uppgifter kring iPad-ägares användning har visat sig vara falska, hävdar företaget som lanserade dem.

Kategorier
Random.app

1,7 miljoner iPhone 4 sålda de tre första dagarna

Apple släpper nu i ett pressmeddelande fantastiska försäljningssiffror för sin nya stolthet iPhone 4. Under de tre första försäljningsdagarna har iPhone 4 sålt i inte mindre än 1,7 miljoner exemplar.

Kategorier
apple

Förbeställningen av iPhone 4 stoppades första dagen – 600 000 beställningar släckte systemen

I tisdags började Apple ta emot förbeställningar för iPhone 4 i USA. Under gårdagen tvingades man dock stänga möjligheten för amerikanska kunder att få vara först med att lägga vantarna på en.

Kategorier
apple

Apple gör rekordvinst tack vare iPhone – tar dessutom 72% av japansk smartphonemarknad

Samtidigt som Apple släpper bomben, ett rekordkvartal med skyhög försäljning och den största vinsten någonsin, rapporteras det att man nått 72% av japanska smartphone-marknaden.

Kategorier
app store

iPhone OS på 85 miljoner enheter

50 miljoner iPhones och 35 miljoner iPod Touchs. iPhone OS är ett operativsystem att räkna med.

Kategorier
app store

Officiella siffror: 300 000 iPads, 250 000 iböcker sålda under första dygnet

Apple brukar inte lämna ut försäljningssiffror i första taget, men nu är tydligen Steve Jobs nöjd med mottagandet av det han kallar ”hans viktigaste och mest revolutionerande produkt någonsin”.

Kategorier
Random.app

Analysföretag: En halv miljon iPhones i Sverige

En av sex unga storstadsmänn äger en iPhone och totalt finns det en 500000 telefoner i landet. Det påstår analysföretaget Mediavision i en ny rapport.

Kategorier
utveckling

Vilka cashar in på iPhone?

iPhone fortsätter ju ständigt att slå försäljningsrekord och enbart här i landet finns det upp i mot 400.000 aktiva enheter. Men vilka förutom Apple, mobiloperatörerna och mjukvarutillverkarna drar in pengar på succén? Förutom grafiken som presenterar framgångssagan iPhone har GIGAOM producerat ännu en lysande grafisk översikt.

Kategorier
utveckling

Apple: mer än 350.000 aktiva iPhones i Sverige

Under ett företagsseminarium på tema iPhoneutveckling presenterade Apple siffror angående iPhonepenetration i Sverige.

Kategorier
Random.app

iPhone slår nya försäljningrekord, iPod tappar mark

Sent igår presenterade Apple sin kvartalsrapport för den tremånadersperiod som slutade strax efter den viktiga julförsäljningen. Rapporten visar att Apple på ett år fördubblat försäljningen av iPhones samtidigt som försäljningen av musikspelaren iPod minskat.