Kategorier
apple

Förbeställningen av iPhone 4 stoppades första dagen – 600 000 beställningar släckte systemen

I tisdags började Apple ta emot förbeställningar för iPhone 4 i USA. Under gårdagen tvingades man dock stänga möjligheten för amerikanska kunder att få vara först med att lägga vantarna på en.

Orsaken till försäljningsstoppet var den enorma anstormning som följde i möjligheternas spår. På en dag tog Apple emot förbeställningar på 600 000 iPhone 4’s, något som fick deras försäljningssystem att krascha, samt lagren att ta slut. Både Apple själva och AT&T slutade att ta emot förbeställningar.

Antalet är den största mängd förbeställningar som Apple någonsin fått in under en enda dag och klart över förväntningarna. Förra årets säljrekord för iPhone 3GS, då en miljon enheter såldes på tre dagar, slogs alltså utan problem. Det verkar emellertid som att siffran kunde ha varit högre – beställningstrycket förde med sig en del problem. Kunder rapporterade nationen över hur beställningar tog lång tid, eller inte över huvud taget kom fram i anstormningen.

Senare under dagen bad man alla som inte kunde beställa en iPhone 4 eller fick vänta om ursäkt.

Ursprungligen var planerna att kunna leverera de första förbeställningarna den 24:e juni, men leveransdatumet sköts upp till andra juli, för att sedan under slutet av gårdagen landa på 14:e juli.

Nu väntar vi med spänning på priser och distributörsinformation för iPhone 4 i Sverige.

Foto: @Kaze

2 svar på ”Förbeställningen av iPhone 4 stoppades första dagen – 600 000 beställningar släckte systemen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *