Kategorier
app store

Få en Kindle gratis

Okej, den där rubriken kanske är lite missvisande — men du kan faktiskt få in Kindle-böcker i din iPhone utan att du behöver någon dyr läsplatta som går att få sänd till Sverige, men som inte är någon billig historia.

Visst kan läsplattan Kindle från Amazon vara något att dregla över. Den är säkert praktiskt också om man är bekväm vid att läsa från en skärm (förvisso inte upplyst skärm, så ögonen tröttnar inte lika fort), eller om man ständigt drar med sig några romaner i ryggsäcken. Men någon billig historia är det verkligen inte, 3000:- kostar bara själva läsprylen, och sedan tillkommer böcker för runt 125 riksdaler per styck.

Men om du redan har en iPhone har du faktiskt redan en mini-Kindle. Amazon släppte nämligen en officiell Kindle-app för iPhonen för några månader sedan. Det du behöver är ett USA-konto på iTunes Store, då appen bara finns i amerikanska App Store (läs här om hur du skaffar iTunes Store-konto utan kontokort) samt ett konto på Amazon dit du kopplat något betalsätt (PayPal accepteras ej).

Ladda sedan ner Amazons gratis-iPhone-app Kindle for iPhone från amerikanska App Store och logga in med ditt Amazon-konto.

Du kan inte köpa Kindle-böcker inne i appen, utan det måste göras vid en dator på Amazon.com.

Om du inte känner för iPhone-Kindle utan vill använda andra program rekommenderar vi att du tar en titt på Stanza.

Vi tackar eminenta Feber.se för tipset.

[Bild: oskay]

4 svar på ”Få en Kindle gratis”

Stanza kan jag verkligen rekommendera. De tillhandahåller förutom engelska även svenka och tyska m. m. böcker gratis. De böcker som kosta är då till ett hyggligt pris.

Kan jag köpa amerikanska böcker till Kindle for iPhone? Jag lyckas inte just nu och frågan är om det är värt att försöka mer. Jag har laddat ner Kindle for iPhone och jag är inne på Amazon för att köpa Dan Browns senaste i Kindle-version. VISA-kortet måste jag ju koppla till en svensk adress och jag undrar om det skiter sig där, när jag väl gjort det.

Jag har lyckats. Först skapade jag en amerikansk fake-adress i Amazon som jag angav som min hemadress. (Om man inte gjorde det, så fanns ingen köpknapp utan bara info om att man inte kunde köpa eftersom man var i Europa.) Sedan kunde jag ändå koppla till ett svenskt VISA-kort med min vanliga svenska adress kopplat till VISA-kortet. Funny stuff. Men det fungerade. Jag lyckades köpa Browns senaste och nu läser jag den på Kindle på min iPhone.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *