Kategorier
Random.app

Facetime för Mac – redan idag

Under kvällens Mac-orienterade appleevent introducerade Steve Jobs till slut Facetime för OS X.

Under presentationen, som hade temat ”Back to the mac”, tog Jobs upp flera exempel på finesser eller karaktärsdrag hos Iphone och Ipad som Apple nu tar ”tillbaka” till Mac-platformen. Företaget kommer bland annat att lansera en App Store för Macprogram strax efter årsskiftet. Men redan ikväll är det alltså möjligt att ringa upp iPhone 4 via Facetime med en första beta.

För en första version får klienten betyget ”godkänt med anmärkning”: jag kunde utan problem ringa upp en familjemedlem som stolt kunde visa hur familjens katter jagade varandra i direktsändning (och när telefonen vändes från stående till liggande läge anpassade mitt fönster sig automatiskt därefter). En stor nackdelen med systemet är dock att Apple inte ens tillåter datoranvändare att köra Facetime via 3G – eftersom jag använder min telefon som modem blev jag tvungen att ”lura” systemet genom att ansluta mig till grannens ad-hoc wifi, först därefter fick jag ringa upp.

Om du har en dator med OS X 10.6 (snöleoparden) här kan du själv ladda ner Facetime för OS X. Vi får hoppas att iChat-integrationen och Adium-pluginen kommer snarast.

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

10 svar på ”Facetime för Mac – redan idag”

Har ni ringt upp en iPhone från en mac eller är det nå'n som har försökt att ringa upp en mac från iPhonen? Kanske är enklare än jag har fattat men då skyller jag på att jag är en ny iPhoneanvändare. :o)

kan förtydliga med att jag har pratat med mig själv då jag ringt upp min iphone från datorn men jag lyckas alltså inte att gå åt andra hållet.

Har själv ringt både dator till dator och dator till telefon, fungerar fint. Ska enligt uppgift fungera bra att att ringa från telefon till dator.

Jag har ännu inte lyckats ringa upp min iPhone från Macen.
Hur man skall kunna ringa datorn från telefonen har jag ännu inte fattat.
Har hittills varit ett enda stort fiasko för min del…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *