Kategorier
Random.app

iPad bäddade för nya MacBook Air

Det blev en ny MacBook Air som presenterades i Cupertino igår. Och det är mycket inspiration från iPad som återfinns i Apples minsta och billigaste laptop. Den här gången kommer MacBook Air utan rundade kanter och hårddisk. Istället använder den ett flashminne. Airen är nu ännu tunnare, lättare och mindre.

Den går att få i två storlekar: 13,3″ samt 11,6″. Den stora har en processor på 1,86 GHz med 128 eller 256 MB utrymme. Den mindre varianten har en processor på 1,4 GHz och 64 alternativ 128 MB utrymme. 4 GB minne kan väljas istället för standarden på 2GB mot en kostnad på ca 1000 kr. En exra USB-kontakt finns på plats och den stora modellen har även en SD-kortläsare. Batteritiden är imponerande 5 timmar för minstingen och 7 timmar för den stora.

Priser
11,6″: 64 GB: 9495 kronor

11,6″: 128 GB: 11495 kronor

13,3″: 128 GB: 12495 kronor

13″: 256: 15495 kronor

Vad säger ni, MacBook Air eller iPad? Eller har de olika användningsområden?

Av Björn Orrenius

Björn gillar elektroniska prylar, gärna sådana som som gör fin musik. På dagarna jobbar han med sin startup Möbler.se

5 svar på ”iPad bäddade för nya MacBook Air”

Jag skulle nog föredra iPad om jag inte ska vara borta mer än en dag och med vetskapen av att jag inte behöver min Air till något speciellt. För egen del kan jag lösa det mesta med min iPad.

Jag har precis skaffat en iPad och ser ändå olika användningsområden. Det är ett helt annat content-fokus på appar än vad det är till en mer vanlig dator. Det blir nog som christian skriver, man skaffar båden en MacBook Air och en iPad till slut.

Just vikten och storleken är det som tilltalar mest, känner själv att jag ogärna bär med min macbook.

Skulle nog köra på en ipad idag, då den blir ett bättre komplement som min macbook.

Något jag finner märkligt är att en sån här dator inte har inbyggt 3G-modem. Hur Apple kunde missa att lägga med det är mycket märkligt. Men det har väl med det vanliga USA-fokuset att göra..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *