Kategorier
Random.app

Fem ändringar du kanske missat i iOS 4

Förutom de stora nyheterna kommer iOS 4 med små förändringar. Vi listar fem du kanske missat.

Synkronisera anteckningar. Anteckningar kan nu synkroniseras utan anslutning till dator. iOS skapar en mapp i din mail där alla anteckningar du gör läggs. På så sätt kan man enkelt komma åt iPhonens anteckningar även om man befinner sig vid datorn.

Lås skärmens läge. Att till exempel ligga på sidan i sängen med en iPhone kan bli jobbigt när vissa appar ändrar mellan stående eller liggande läge. Nu finns möjlighet att slå av denna funktion. Ta fram multitasking-kontrollerna och svep till vänster för att komma åt såväl iPod-kontroller som en låsningsknapp för skärmläge.

Följ paketens väg. Så kallade data-identifierare i iOS känner igen olika typer av innehåll i till exempel ett mail, och gör till exempel telefonnummer klickbara. Med iOS 4 blir även paketnummer klickbara och skickas till rätt postservice för aktuell status. Tveksamt dock om detta fungerar i Sverige.

Hur mycket är det kvar? I inställningarna för meddelanden finns nu möjlighet att slå på en räknare som ser till att du håller meddelandegränsen när du SMS’ar.

Skapa spellistor i iPod-appen. Trots att vi äntligen kan lyssna på Spotify i bakgrunden finns de som kompletterar eller använder den inbyggda iPod-appen istället. I den finns nu möjlighet att skapa spellistor.

Foto: nhayashida

5 svar på ”Fem ändringar du kanske missat i iOS 4”

Hej,

Kan inte hitta sms räknaren? Inne i inställningar sen meddelanden, men var?

Hur mycket är det kvar? I inställningarna för
meddelanden finns nu möjlighet att slå på en räknare som ser till att du
håller meddelandegränsen när du SMS’ar.

Detta är ju helt falskt ? :s finns ingen möjlighet alls där man kan slå på en räknare i inställningar > meddelande…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *