Kategorier
Random.app

Apple säljer iPhone 4 utan operatörslås i England

Spännande nyheter för dig som har funderat på att importera en iPhone 4. Tidigare så har iPhone som standard varit operatörslåst i de flesta länder och dessutom krävt att du skriver upp dig på ett abonnemang. Nu är det ändring på det i och med att Apple själva säljer en olåst iPhone 4 från Apple Store i England.

Såhär skriver Apple (översatt från engelska):

Kan jag använda min iPhone utanför mitt hemland?
Ja. Din iPhone kan användas på alla mobilnätverk som använder GSM runt om i världen. Eftersom den iPhone som säljs av Apple Store kommer utan ett SIM-kort, så kan du köpa ett SIM- eller mikro-SIM-kort och service från ett lokalt företag i landet där du befinner dig.

Dessvärre, vilket inte är helt otippat, så går det inte att beställa till en adress utanför England.

Men om du känner någon på plats som är redo att ta emot ditt paket så kan du redan idag förboka en iPhone 4 för 499 pund för en 16gb eller 599 pund för en 32gb, vilket med dagens växlingskurs blir det drygt 5800 respektive 6900 kronor.

Eftersom vi fortfarande inte vet varken om telefonen kommer att säljas olåst i Sverige eller vilka abbonemang och priser som kommer att gälla så vet vi inte om det är billigare än det kommer att bli att köpa en här.

Det vi däremot vet är att om du beställer en från England så kommer den att skickas till dig redan den 24 juni!

För att beställa en så beger du dig till Apples engelska Apple Store.

7 svar på ”Apple säljer iPhone 4 utan operatörslås i England”

3gs går att köpa olåst på Pixmania så kommer troligtvis även 4:an gå att köpa där olåst.

man blir ju lite less när en till synes proffsig sida missar så enkla saker som att i ingressen skriva abonnemang med två b. Abbonemang.

svar: Okej! jo jag (Bea) har faktiskt spanat in iphone 4 rätt ordentligt och är nästintill helt säker på att jag köper den när den har kommit ut i Juli. Men tänkte höra med dig om du vet hur mycket iphone 4 kommer kosta ungefär? Har hört att de kommer ligga i ungefär samma prisklass som 3g och 3gs när dem släpptes. Men en telia försäljare sa häromdagen att de skulle ligga mellan 10-18 000 kr. Tyckte att det lät alldeles för mycket. Men vad tror/vet du om priset?

Priserna går bara att spekulera i just nu, men det känns *helt* osannolikt att en obunden Iphone 4 kommer gå på så mycket som 10 000kr. Trenden är att Apple minskar sin intäkt per telefon för att kapa åt sig mer marknadsandelar: blickar man ut mot europa så ser man att det är möjligt att köpa helt obundna och från operatörer olåsta Iphone 4 för 6-7000kr (t.ex. i UK som artikeln berör).

Här i Sverige kommer telefonerna antagligen enbart att säljas bundna till olika operatörer (med möjlighet till upplåsning efter ett år): ”köppris” för telefonen har historiskt sett varit mellan 0-999 kr beroende på storlek och bindningstid. Den typiska månadkostnaden är då mellan 350-500 kronor. En kontantkortsvariant kommer med all sannolikhet att börja säljas under senhösten när det initiala suget lagt sig.

I bästa fall var säljaren okunnig, i värsta fall försökte han lura er till ett snabbt (och krasst sätt sämre) köp.

Om er pappa känner sig lurad, säg åt honom att klaga hos butikschefen – om det känns obekvämt kan jag förmedla kontakt med någon högre upp i Telia-hirarkin som kanske kan hjälpa till.

Hur funkar det med garanti nuförtiden? Har Apple world-wide garanti om man beställer från Apple Store i England?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *