Kategorier
Random.app

Gör rätt med Anitello

Har du alltid undrat hur man ska göra när man provar vin, eller är du osäker på hur man egentligen gör när man viker ett pappersflygplan? Då bör du ladda ner appen Anitello till din iPhone, som dessutom är utvecklat i vårt grannland Finland.

Anitello är en applikation du antingen kan ha i din Nokia-telefon eller i din iPhone, och som direkt i handen hjälper dig i vardagssituationer, till exempel när du behöver veta hur du ska starta en bil med tomt batteri, få säkerhetstips vid åska, få reda på hur man egentligen provsmakar vin eller hur man viker ett pappersplan. Jag har testat appen och här är några punkter jag lade märke till:

  • Jag vill gärna att appar ska följa iPhone-design-riktlinjerna ganska exakt (spel är undantag), men Anitello har valt en lite annorlunda design och har behållit en del stilelement från iPhone.
  • En sak jag upptäckte är att menyhjulet går runt, alltså att det inte finns någon utmärkt början och slut på menyn. Om det är för att få de animationer som finns att tillgå idag (som endast är 6 stycken, fler är på väg) att se fler ut vet jag inte, men det är till viss del störande.
  • När man ser på en animation så finns inga videokontroller, som när du kollar på videoklipp i iPod-menyerna. Det enda du kan göra är att pausa genom att trycka någonstans på skärmen, vilket kan vara frustrerande om man vill spola bakåt eller framåt.
  • Zoomfunktion utlovas, men när jag testar på alla möjliga sätt så fungerar det inte. Även efter att ha sett instruktionsfilmen om just zoomning i appen så fattar jag fortfarande inte hur jag ska göra.
  • Internet krävs, vilken är en nackdel då man måste ladda hem filmerna varje gång de används.

Är detta något du behöver ha i din iPhone då? Om du är nyfiken och snabbt vill lära dig vinprovning eller hur du tillagar en stek så är inte 15 spänn så farligt.

Anitello kostar 15 kronor i App Store

3 svar på ”Gör rätt med Anitello”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *