Kategorier
app store

IKEA satsar på iPhone-app

Det är inte många som inte besökt eller hört talats om IKEA-butikerna runt om i världen. Nu är det dags för IKEA att lansera en iPhone-app som kompletterar den traditionella katalogen, men det blir inte Sverige som får äran – det är Storbritannien som får sig en app.

Om du bor i Storbritannien, gillar IKEA och inte gillar att bläddra i papperskatalogen som trycks upp i enorma upplagor varje år har du förutom IKEA.co.uk ett nytt sätt att läsa katalogen. I torsdags lanserade IKEA nämligen en applikation som låter dig läsa en uppdaterad version av papperskatalogen. Du kan bläddra bland sidorna (384 sidor finns det enligt de screenshots som syns i iTunes Store) genom den vanliga svep-rörelsen, zooma in på textbeskrivningar och bilder du vill ta dig en närmre titt på.

Enligt demonstrationsvideon ovan kan du även få fram en lite snabbare igenombläddring av katalogen genom att bläddra/svepa bland tumnaglar på varje sida. Om du vet vilken sida du vill gå till kan du även få göra det snabbt och smidigt.

Gränssnittet påminner väldigt mycket om de läsare en del tidningar använder för att visa pappersversionen som den ser ut, fast på nätet. Ungefär som en PDF-läsare. Ett exempel på en sådan läsare är Isuu eller de läsare många svenska nyhetstidningar använder för att läsarna ska kunna se pappersupplagan online.

Vi får hoppas att satsningen är en framgång i UK och att man tar konceptet hit till Sverige där appen antagligen skulle laddas ned av en hel del iPhoneägare.

Ett svar på ”IKEA satsar på iPhone-app”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *