Kategorier
app store

Norska webbläsaren Opera godkänd för iPhone

Den norska webbläsaren Opera har till sist fått sin iPhoneversion ”Mini” godkänd av Apple och kan redan nu laddas ner från iTunes App Store.

På grund av Apples tradition att vägra program som duplicerar iPhones kärnfunktionalitet, som fallet Google Voice, har många varit tveksamma till att Opera till sist skulle hamna i App Store. Men nu finns den här!

Om inte Apple har mjuknat upp sin policy kan en anledning vara Opera Minis annorlunda take på surfning: för att snabba upp nätaccessen så går alla anrop via proxyservrar som först komprimerar datan. Detta ska enligt tillverkarna snabba upp surfandet med nästan 90%.

På featurelistan märks funktionalitet som flikar, snabbval och bokmärkssynkronisering med skrivbordsversionen av Opera.

Opera Mini för iPhone laddas ner gratis i iTunes App Store.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OpTCS3g-cBY[/youtube]

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

4 svar på ”Norska webbläsaren Opera godkänd för iPhone”

Tråkigt att det fungerar rätt värdelöst bara.

Ett zoom-läge räcker absolut inte med tanke på hur pass olika websidor ser ut. Den manuella zoomen i Safari är då betydligt bättre.

Extra tråkigt att jag lagt massa krut på att fixa ihop så att trailerarkivet på rstvideo ska fungera på iPhone och så har Opera varken stöd för x264-video eller ens dom javascript som jag använder på sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *