Kategorier
app store

Hastighetstest: Opera Mini mot Safari

Hur står sig nykomlingen Opera Mini mot iPhonens Safari Mobile? Uppenbarligen väldigt bra.

Idag släpptes, som vi tidigare meddelat, till sist iphoneversionen av Opera Mini för iPhone. Det norska programvaruhuset, som sedan nittiotalet tillverkat desktopwebbläsaren Opera, påstår att deras system med komprimerande proxyservrar minskar laddningstiden drastiskt.

Men hur mycket snabbare går det egentligen?

Into Mobile testade under dåliga täckningsförhållanden betan av Opera Mini head to head to head med iphones Safari. Deras video visar  att Opera Mini faktiskt är betydligt snabbare än Safari.

Frågan är väl om vi användare med öppna armar kommer att välkomna Operas något annorlunda användarinterface. Tipstack till Robert Birming!

[youtube width=”480″ height=”350″]http://www.youtube.com/watch?v=mw0B2lrpDfo [/youtube]

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

3 svar på ”Hastighetstest: Opera Mini mot Safari”

Jag gillar Opera Mini som koncept, men det är något som inte riktigt stämmer med känslan av att använda den. Scrollning, zoomning och sånt känns inte rätt.

Så jag kommer att fortsätta använda Safari som min standardwebbläsare, men när jag är utomlands och inte har WiFi blir det Opera Mini för att hålla nere surfkostnaderna. =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *