Kategorier
Random.app

Recension: Teoriprov

Vi har testat den nya appen Teoriprov som är till för dig som ska ta körkort här i Sverige och vill träna på teoribiten. Vi har hittat några småsaker som skulle kunna förbättras i programmet, annars är den ett måste för alla med körkort i tankarna!

Jag gillar att se brister i saker och ting, och efter att ha testat ett antal appar inom olika ämnen har man vant sig vid hur det oftast fungerar. Men när jag testade Teoriprov kändes det lite klumpigt och omständigt att ta de olika testen.

Appen är väldigt enkel och har ett huvudsyfte – att träna dig på slumpvis utvalda frågor inom kategorier (Fordonskännedom, Miljö, Trafiksäkerhet, Trafikregler, Personliga förutsättningar och Vägmärken) eller frågor från alla kategorier. Du väljer sedan om du vill köra ett kort test (fem frågor) eller ett lite längre test (upp till 65 frågor i rad kan du svara på).
Svara sedan på frågorna genom att välja ett av de fyra svarsalternativen som finns till varje fråga och spana in bilderna som hör till frågan. När du är klar rättar du dina svar och får veta vad du hade fel på.
Sedan är det bara att börja om med nya frågor.

Det jag gärna skulle vilja se utvecklas är processen när man svarar på frågor. I nuläget väljer man svar och trycker på en högerpil för att gå till nästa fråga. Den lösningen känns för mig som en omväg och i stället skulle jag gärna se att man kommer till nästa fråga så fort man valt ett svar. Om man då vill ändra sitt svar kan man gå tillbaka till frågan och välja om.

För 99 riksdaler får du över 600 olika frågor. Teoriprov finns även som gratis lite-app men då endast med 65 stycken frågor.

6 svar på ”Recension: Teoriprov”

Provade det men gillade det inte alls, en mycket bättre sätt att plugga körkortsteori för dig som ska ta körkort är med http://www.korkort.se

Dom har alla nya körkortsfrågor för 2010 och även video om uppkörning säkerhetskontroll med mera, det finns ju inte i den här appen!

Jan Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *