Kategorier
app store

Recension: Citysounds.fm – stadens musik, nu i din iPhone

Citysounds.fm, websidan som ger dig musik från världens alla städer, har släppt en iPhone-app. Ett enkelt användarinterface, snabb streaming även över långsamma uppkopplingar balanserar mot avsaknad av genrer, och några barnsjukdomar.

Tjänsten för att lyssna på lokal musik har kommit till iPhone. Nu kan du höra toner från såväl Berlin som Huddinge, allt i samma app. Välj mellan stora städer i världen, eller hör vad som skapas där du är just nu genom att trycka på lokaliseringsknappen i övre vänstra hörnet. Baserat på vad som sägs på Twitter kan du också lyssna på vad som är mest populärt just nu.

Streamingen från musiktjänsten SoundCloud’s bibliotek fungerar fint, och även på något långsammare uppkopplingar flyter musiken och appen reagerar snabbt vid låtbyte. Vi saknar dock den navigering utöver storstäder som finns på webversionen av Citysounds, något som inte följt med hela vägen. Det finns inte möjlighet att växla mellan genrer eller generera en slumpad lista från en stad, och Twitterfunktioner lyser också med sin frånvaro. Avsaknaden till trots tar man Apple’s ”shake to shuffle”-funktion i iPod och iPhone på allvar; skaka enheten för att skickas till en slumpmässigt utvald stad.

Även om vi gärna hade sett lite fler funktioner och navigeringsmöjligheter finns inga större klagomål mot Citysounds.fm för iPhone, förutom det faktum att programmet vid enstaka tillfällen totalfryser utan förvarning. Appen gör vad den ska, och den gör det både snyggt och smidigt.

Citysounds.fm kostar 22 kronor i App Store.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *