Kategorier
Random.app

Så uppdaterar du till iOS 4

I kväll klockan 18 svensk tid släpper Apple på trafiken till servrarna där den nya versionen av iPhones operativsystem iOS finns redo för uppdatering, men förvänta dig inte att kunna vandra iväg fem minuter senare med iOS 4 på din iPhone. Många kommer sitta redo och för att uppdatera och det är inte helt omöjligt att servrarna kommer vara hårt belastade och att ladda ned uppdateringen kan komma att ta sin lilla stund.

Innan du börjar uppdatera bör du tänka på två saker:

  • Om du har jailbreakat din telefon kommer den vid en uppdatering möjligen sluta fungera, vid tidigare uppdateringar har det hänt att telefonen har börjat krångla rejält. Om du inte behöver jailbreak behöver du återställa den innan uppdatering. Om du behöver ha telefonen jailbreakad måste du vänta tills ett sätt att jailbreaka din telefon har dykt upp.
  • Innan du uppdaterar, synkronisera din telefon till iTunes. Om något går åt skogen och telefonen låser sig eller något liknande hemskt händer har du i alla fall möjlighet att kunna återställa telefonen med dina kontakter, bilder och annat som är livsviktigt.

Så när du har synkroniserat så att du fått din backup och fortfarande har telefonen inkopplad i iTunes är det bara att trycka på ”Leta efter uppdatering” (se bild ovan), finns uppdateringen att ladda ned är det bara att följa instruktionerna som kommer, finns den ännu inte är det bara att försöka igen lite senare.

Men vad finns då att vänta i den stora uppdateringen? Möjligheten att utan jailbreak kunna köra flera appar samtidigt är antagligen den största nyheten som har varit riktigt efterlängtad sedan iPhonens första dagar. Man kan nu också ha det lite renare på hemskärmarna när man nu kan lägga sina programikoner i mappar, så alla spel kan samlas i en mapp, alla nyttoappar i en annan mapp och så vidare.

Tyvärr är multitaskingfunktionaliteten endast tillgänglig för de med iPhone 3GS och tredje generationens iPod Touch eller senare, att köra det på äldre maskiner skulle antagligen bara göra att allt går segt och det blir bara sura miner.

Se hela presentationen där iOS 4 presenterades här.

55 svar på ”Så uppdaterar du till iOS 4”

posta när det går, hahaha. jag tyckte det var skitroligt skrivet. o andra sidan har jag ju varit vaken sedan halv 6 i morse också.

Ryktet sa 18:00, då klockan är 12:00 i USA, men sedan kan någon säkert ha tagit fel på tidszon/sommartid ..

Stäng ner itunes och koppla ur tele sedan sätter di i sladden igen.

Äntligen har uppdateringen kommit 🙂 iOS 4 e fett nice 🙂 thank god for multitasking:)

Skönt att den är ute, extra kul för alla som är 3år efter med multitasking och egen bakgrund bland annat att få ta del av sånt med =)
Hoppas på snabb jailbreak av ios4 så man kan ta del av alla extra saker även denna gång

Själva programmet måste stödja multitasking. Än så länge har det inte kommit ngn uppdatering till Spotify, den är säkert inskickad och väntar på godkännande.

Har laddat ner iOS4 nu! Men vart är ”Utilities”, där man kan lägga in flera appar i mappar??

Elin, i det läget där du kan flytta/byta plats på appar, där drar du och släpper appar på varandra för att ”para”-ihop dom i en mapp, sen kan du dra och släppa appar i mapparna, du kan även göra det inifrån itunes också.

Är det någon mer än jag som fått sämre intensitet i färgerna efter nya uppdateringen?

Kan man inte stänga av en app direkt? Den hamnar alltid i bakgrunden när man avslutar. Har testat det mesta i knappkombinationer.

Telefonen går segare nu efter uppdateringen. Sen så försvann även alla mina kontakter o sms o anteckningar. Har testat att starta om den men den går segare än innan 4.0. Det tar längre tid att öppna sms o program

Efter uppdatering till 4.0 har telefonen börjat ladda ur sig betydligt snabbare än tidigare. Detta tycksvara ett problem fler har enl. Apple-supporten. Batteritiden är nu endast 8-10 timmar mot tidigare flera dygn i standby läge. Det tycks som att telefonen har en process som ligger och arbetar i bakgrunden hela tiden, kanske också en förklaring till att många på forumet upplever telefonen som ”trög”. KAnske läge att avvakta lite med att uppgradera äldre opertiv till dess Apple komit underfund med problemet?

Hjälp mig!! jag kan ju inte ha bakgrundsbilder när man ska kunna det 🙁 SNÄLLA HJÄLP?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *