Kategorier
app store

Smidig och trådlös fotosynk med PhotoToMac

Har du tröttnat på att docka din telefon för att ladda över bilder till datorn? Vill du inte utsätta dig för alla säkerhetsrisker som kommer med den rika floran av jailbreaklösningar? Då är PhotoToMac kanske något för dig.

Jag förmodar att alla ni där ute, liksom jag, varit med om situationen då man kanske bara velat ta någon snabb bild med sin iPhone för att inkludera i ett blogginlägg eller dylikt men man har ångrat sig p.g.a att man helt enkelt inte orkar leta fram usb-kabeln och köra hela den proceduren för att ladda in en bild i datorn. Än värre blir den om du har inställt att iTunes och synkroniseringen ska starta automatiskt när du kopplar in din iPhone i datorn.

Som lösning på problemet har jag då funnit den underbara applikationen som helt enkelt skannar av ditt lokala wlan efter macar med fildelning påslagen. När den hittar en dator klickar du helt enkelt på den, loggar in med din vanliga dator-inloggning och väljer sedan vilka bilder du vill föra över. Svårare än så är det inte. inga sladdar och inget krångel.

PhotoToMac klarar både av bilder i full upplösning samt videos och kostar 15 kr i App Store.

Erik Johansson jobbar till vardags med webbutveckling och bloggar på Slowmove.se

2 svar på ”Smidig och trådlös fotosynk med PhotoToMac”

För några enstaka bilder funkar Dropbox alldeles utmärkt.
Gratis och allt.
🙂

Men för fler bilder skulle jag tro att det här är ett hetare tips.
Tack för det.

Visst är den smidig, men öppnar du den och scannar av nätet – men glömt slå på din dator, då är det bara att starta om din iPhone. Det går inte att göra en refresh av nätverket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *