Kategorier
Random.app

Ta bättre iPhone-bilder

Jag tycker att kameran i iPhone 3GS är riktigt grym (tar sällan bilder i dåligt ljus), men det finns en del som tycker att den är mindre bra. Speciellt i 3G. För att göra dina bilder bättre har vi samlat ihop ett knippe fototips.Vi går rakt på sak: eminenta Skrufve har hos svenska Mac-tidsskriften MacWorld en del tips, bland annat:

  • Tänk på ljuset! Om du riktar kameran mot en ljus himmel justerar kameran så den inte tar in så mycket ljus (ungefär som att pupiller blir mindre). Det medför att mörkare partier av bilden, till exempel gräsmattan eller det motiv du egentligen tar kort på, och som är nere på marken, blir mörkare eller helsvarta. Vinkla ner kameran.

Stockholmsfotografen har även han en del tips, bland annat denna viktiga detalj:

  • Rengör linsen! Och använd för guds skull inte fingrarna, utan bara en putsduk för ändamålet.

Derek Powazek har också en del tips. Dessa är skrivna år 2007 och för iPhone 1G, men är fortfarande värda att tänka på, bland annat:

  • Håll mobilen still! Suddiga bilder beror på att du inte höll kameran tillräckligt stilla när du tog bilden. Testa att hålla kameran närmre kroppen nästa gång, eller stöd den mot något.

Ett extratips vi ger er gäller självporträtt. Många tycker det är konstigt att man satt en sådan liten virtuell avtryckarknapp som är omöjlig att träffa när man inte kollar på den.
Lösningen: När du tittar på skärmen, tryck och håll nere avtryckarknappen. Nu kan du vända telefonen så du kan ta ditt självporträtt. När du känner dig redo släpper du bara fingret från skärmen, och voila – bilden är tagen.

[Bild: _Morrissey_]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *