Kategorier
Random.app

Telia i blåsväder efter iPhonereklam

En tidig satsning på Apples dundertelefon och en omatchad täckningskarta har gjort Telia till den dominerande  mobiloperatören bland de skandinaviska iphoneanvändarna. Men rösterna höjs mot en allt för kreativ marknadsföring och nu har företaget återigen polisanmälts av den danske konsumentombudsmannen.

Inför lanseringen av iPhone 4 fick de tiotusentals danskar som skrivit upp sig för utskick ett mail där abonnemang och priser presenterades – men enligt den danske konsumentombudsmannen var reklamen inkorrekt och slutkostnaden för var egentligen 2.700 danska kronor dyrare än vad som annonserades. Därför har han nu valt att polisanmäla bolaget.

Enligt den danska tidningen Politiken hävdar Telia att det är frågan om ett misstag som senare ska ha rättats till. Enligt nyhetsbrevet Nytt från Öresund dömdes Telia så sent som i augusti i ett liknande fall. Då fick bolaget böta 150.000 danska kronor.

I maj i år förbjöd svenska Marknadsdomstolen operatören från att använda begreppet ’fastpris’ i marknadsföring för för abonemang där det förutom månadsavgiften kan tillkomma ytterligare kostnader för förbrukning.

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

Ett svar på ”Telia i blåsväder efter iPhonereklam”

Om man ska gå efter Apple store så säljs iPhone4 olåst i UK, Danmark, Norge och Holland,. Operatörsbunden i Sverige, Finland och Tyskland. Övriga EU kollade jag inte.

Den svenska telemarknaden är skojarnas marknad. 150000 är inget straff för ett bolag som Telia det är knappt kaffepengar.

Jag tittade efter en iPhone4 16gb och eftersom det bara är operatörslåst här får man försöka vara sitt eget ”mattegeni” för att kunna se vad det egentligen kostar.

Telenor tar hela 7200 netto för en 16gb på deras abonnemang med lägsta månadsavgiften. 24 mån bindning på ett speciellt iPhone pott abb för 499/mån och ringa för 299/mån. Det ger intrycket av att luren är betydligt billigare än den är typ 4.800. Men motsvarande pott abb utan lur med samma minutavgift kostar 199/mån och då blir det 7.200 man får betala extra för luren.

Till dagens kurs är priserna i sek med fri frakt för en obunden 16gb:
5.272 App St UK
5.541 App St Ne
5.587 App St No
5.818 App St Dk

Svensken blir ordentligt uppskörtad av operatörerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *