Kategorier
app store

Vi spelar Electronic Arts Skate It på iPhone

Imorgon släpper EA Skate 3 till PS3 och Xbox 360 och i samband med det passar dom även på att släppa en portning av Wii-/DS-spelet Skate It till iPhone.

Skate It släpptes i appstore igår och eftersom det var ett tag sedan jag körde ett spel som inte är tillhör pusselgenren på min iPhone så kunde jag inte mostå frestelsen att få göra lite sköna skateboardtricks utan slog till och laddade ner det direkt för 49 riksdaler.

Electronic Arts Skate It på iPhone

Det första jag reagerar på är hur bra spelet faktiskt ser ut och flyter på även på min gamla iPhone 3G. En annan sak som imponerar är det suveräna soundtracket. Man har i den dryga 100 megabyte stora nerladdningen tryckt in ett helt gäng låtar och om man inte skulle gilla det utbudet så kan man välja att istället spela musik från sitt itunes bibliotek.

Jag drar direkt igång en så kalla freeskate-session och inser väldigt snart att jag inte förstår ett dugg om hur jag ska lyckas styra min lilla skateboardåkare. Hur jag än trixar och har mig så vill han inte göra som jag vill. Jag stänger därför av freeskate och startar istället karriär-läget där jag får köra en tutorial som går igenom kontrollen på ett mycket bra sätt. En dryg timme senare gör jag trick som om jag aldrig gjort annat och kontrollen är verkligen helt perfekt anpassad till iPhonen.

Electronic Arts Skate It på iPhone

Att spelet dessutom verkar räcka ett bra tag gör inte saken sämre. Jag låser upp nya saker precis hela tiden på min väg mot toppen och har hur roligt som helst när jag till slut råkar titta på klockan och inser att den blivit 3 på natten. Det är med andra ord dags att stänga av spelet och försöka sova en stund innan jobbet.

I morse på bussen till jobbet tog det inte många sekunder innan jag satt med iPhonen i händerna och spelade Skate It igen. Det säger nog lite om hur roligt jag faktiskt har med det här spelet.

Det jag egentligen ville säga med det här inlägget var att om du är en person som saknat ett riktigt spel till din iPhone och kanske dessutom gillade dom gamla Tony Hawk-spelen så är det här mer eller mindre ett måste. Kontrollen fungerar hur bra som helst och det är precis lika roligt som det alltid varit att leka skateboardproffs, även i din telefon.

Spelet kostar 49 kronor och finns att hämta från appstore nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *