Kategorier
app store

VLC för iPhone har landat

Den populära videospelaren VLC finns nu både för iPhone och iPad.

Videolan’s videospelare VLC har under en tid funnits i App Store, men bara för Apple’s iPad med sin stora skärm, och inte för iPhone och iPod Touch med de mindre skärmstorlekarna.

Version 1.1.0 godkändes av Apple igår natt och innehåller en rad förbättringar. Först och främst är programmet nu en så kallad ”universal app”, det vill säga att programmet fungerar både på iPod, iPad och iPhone. Dock stöds bara iPhone 4, iPhone 3GS och senaste generationens iPod Touch.

Förutom iPhone-stödet märks den stora nyheten att man nu lättare kan hantera filmer. Tidigare har man varit tvungen att gå genom iTunes för att radera filer, något som alltså nu går att göra direkt i programmet.

Utöver det märks stöd för en väldig massa fler filformat — styrkan som positionerat VLC där det idag står på videokartan. Sist men inte minst är kodningen av videomaterial avsevärt snabbare då man förändrat grundstrukturen för denna.

VLC är gratis i App Store.

4 svar på ”VLC för iPhone har landat”

Det är dåligt med uppgifter kring det, men en slagning gav den här twitpic'en:
http://twitpic.com/30uwf8
Stödet verkar alltså finnas men vara bristfälligt. Inget garanterat dock då vi inte har någon MKV-video här just nu.

Hur fan gör man så det funkar??? Har appen på mobilen och laddat på itunes men det händer nada…….

I iTunes under program i botten av sidan hittar du VLC-appen. Sen väljer du vilka filer du vill ladda till det programet, precis som du gör om du ska lägga in andra ringsignlarer mm mm.

Eller så googlar du bara 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *