Kategorier
Random.app

Norrmännen lanserar augmented reality-app

Den norska motsvarigheten till Gula Sidorna – GuleSider – lanserade idag en iPhone-app med augmented reality för att presentera företag i närheten på ett nytt och annorlunda sätt. Genom att ta hjälp av iPhonens GPS, kompass och kamera visar man vägen.

Augmented reality är en term som på senare tid blivit populär. När smartphones såsom iPhone och Android-telefoner som fler och fler personer börjar använda öppnas många möjligheter då GPS och inbyggd kompass följer med i telefonen. Tillsammans med bra kameror (nåja) så kan man kombinera dessa funktioner och få fram riktigt grymma lösningar.

Det senaste som blivit hett är alltså augmented reality (förkortat AR). AR går ut på att GPSen tar fram position, och kameran levererar bilder till ett program som hämtar adresser, twittermeddelanden, Flickr-bilder, Wikipedia-artiklar och annat på nätet som är taggat med koordinater. Oftast ser interfacet ut som så att kamerabilden visas i botten, och sedan läggs textplattor med adress till närliggande kafé, relaterad Wikipedia-artikel o.sv. ovanpå kamerafeeden och på rätt plats. Det kan vara lite svårt att förklara i text, men om du spanar in YouTube-klippen så hajjar du nog.

I filmen nedan presenteras en AR-app som visar vägen till närmsta tunnelbanestation i Paris (tror vi, vi är inga hejare på franska och så skymtade vi McDonalds-loggor i appen).

(Varning för fransoser i filmen.)

[Via: Boombox]

4 svar på ”Norrmännen lanserar augmented reality-app”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *