Kategorier
app store tredjepartsprogram

3 sätt att hitta din borttappade iPhone

Att råka lägga bort sin mobiltelefon är inget specifikt iPhone-problem, men tack vare iPhone 3.0 och push-notifikationer så kan du hitta din borttappade iPhone lite lättare med hjälp av appen Beep My Cell, Apples tjänst Find My iPhone som följer med Mobile Me, eller med tricket som fungerar på alla telefoner – att ringa upp mobilen.

Beep My Cell

iPhone-appen Beep My Cell utnyttjar iPhone 3.0-funktionen push notifications för att skicka meddelanden med ljud, utan att programmet behöver vara igång. När du sedan hittat iPhonen bakom soffan öppnar du bara appen för att stänga av signalerna. Om du har iPhonen i ljudlöst läge låter den dock inget, utan visar bara ett meddelande och vibrerar. Men behövs egentligen denna app? Det borde ju fungera lika bra, eller ännu bättre med att istället ringa upp telefonen.

Beep My Cell kostar 7kr

Find My iPhone

Den dyraste (eller billigaste, beroende på om du har ett MobileMe-konto eller ej) lösningen är Apples funktion Find My iPhone som är inbyggd i deras MobileMe-lösning. Med Find My iPhone kan du via dator slå på din iPhones GPS och se var den är på karta, skicka push-meddelanden till den och i värsta fall radera hela hårddisken. Du kan tyvärr inte se om den ligger bakom soffan, under sängen eller i kylskåpet, men om du tappat bort den på stan kan funktionen vara riktigt bra. (Läs även denna solskenshistoria om hur Kevin Miller fick tillbaka sin iPhone med Find My iPhone.)

Mobile Me kostar ungefär 800kr om året

Ringa upp

Den enklaste lösningen är att ringa upp din iPhone (detta tips fungerar såklart på vilken telefon som helst) och lyssna efter den. Om du har den på ljudlöst läge blir det tyvärr lite svårare…

3 svar på ”3 sätt att hitta din borttappade iPhone”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *