Kategorier
Random.app

Att beställa en iPhone

Det verkar vara helt slut på iPhone 3GS-mobiler i Sverige, men det är kanske inget ovanligt då ju Apple är med i spelet, och Apple har kontrollbehov, ändrar sig, kommer med nya bud och datum. Allt blir en enda röra som slutar med sura Apple-anhängare som ändå hänger kvar år efter år, och produkterna kommer fram en månad senare än utsatt datum. iPhone 24 har försökt sig på konsten att beställa en iPhone 3GS.

Började på förmiddagen igår med att ringa Tre för att höra om de har några iPhones på lager. Först på tur är Tre-butiken i Örebro. Killen som svarar meddelar att det inte finns några 3GS på lager, bara 3G. Men om jag lägger en beställning så kan jag ha en 16GB inom några dagar, en 32GB-are kan dock ta upp till flera veckor.

Ringer nästa butik i närheten (visar sig senare att jag ringt till Örebro-butiken igen, Tre.se listar samma nummer till bägge butikerna). Killen som svarar denna gång säger att de inte fått något leveransbesked från Apple, och att det kan ta flera veckor innan de har några telefoner.

Ringer lite senare på dagen tillbaka till Tre-butiken för att beställa den med kontantkort. Där tar det stopp, killen som tar upp min beställning säger ”häng kvar ett tag” och sätter mig på hold. Efter cirka 10 sekunder kopplar han in mig igen och säger:
– Nej, den säljs inte med kontantkort.
– Jodå, enligt Tre.se ska den göra det.
– Den säljs inte med kontantkort.
– Jorå, enligt eran hemsida gör den det. Du kan ringa er säljsupport [så ska kundtjänst ha sagt till andra som haft samma problem] och höra med dom, det är nämligen ett fel i era databaser.
– Den säljs inte med kontantkort, min chef står framför mig här.
– Jodå, det är fel i ert syst…
– Nej, det är inte något fel i vårt system. Du kan ringa vår kundtjänst om det isåfall.
Här börjar jag tröttna, säger nähäpp och lägger på luren. Ringer upp kundtjänst och får på en gång reda på att jovisst, den säljs med kontantkort. De tyckte även att det var tråkigt att jag blivit bemött på det sättet.

Någonstans här får jag även reda på att Telia säljer låsta iPhones utan abonnemang som man får köpa om man redan har ett abonnemang, så jag ringer Telias butik i Örebro för att få det bekräftat, och höra om dom har några lurar på lager. Inga 3GS-enheter hemma, och nästa leverans beräknas runt mitten av augusti.

Ringer idag på förmiddagen tillbaka till Telia i Örebro för att till slut lägga min beställning på en svart 16GB 3GS, och får höra att jag antagligen kan hämta ut den om tre dagar. Sitter i detta nu och funderar på om det kommer ta en månad eller längre tid innan jag kommer få sitta med den i handen.

Bild: merfam

8 svar på ”Att beställa en iPhone”

Tråkigt att det var så olika bud från supporten hos Tre. Jag har annars bra erfarenheter av deras support nämligen.

Jag håller tummarna och hoppas att du får din 3GS så snart som möjligt. Jag vet hur jobbigt det är att vänta!

Fick liknande svar när jag ringde och hörde med deras butiker. Valde att boka en i stan hos kedjan Euronics eftersom det är lättare att lämna in i stan om det skulle krångla men de var i alla fall helt ärliga och sa att det inte hade nåt leveransdatum över huvudtaget för att de kunde inte ens själva beställa telefonen från sina operatörer (tre/telenor). Jävla apple, är la bara o trycka upp en helvetiskt massa telefoner då de ändå vet att de säljer…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *