Kategorier
app store utveckling

Apple godkänner (fortfarande) PhoneGap för Appstore

Apple har sen tidigare gett sin välsingnelse till flermobilsplattformen PhoneGap som gör det möjligt att snabbt skapa  HTML-baserade appar till iPhone.  Nu står det klart att de senaste ändringarna i Apples guidelines för utveckling inte påverkar ramverkets status. 

Vi har tidigare skrivit om hur Apples nya utvecklarvillkor blockerar korskompilerade och vissa konverterade iphoneappar från distrubution i iTunes App Store..

Det har spekulerats flitigt , men det står nu klart att PhoneGap är godkänt och det är därmed fritt fram att även i fortsättningen utveckla appar för iPhone med hjälp av det.

Appar som utvecklas med PhoneGap kommer att bedömas på samma grunder som appar utvecklade i Objective C, C samt C++ , eftersom ramverket har en orginalbibliotek skrivet just för iPhone.

PhoneGap är ett open source-verktyg som används till att bygga mobil-applikationer med JavaScript och HTML samtidigt som man drar nytta av fördelarna i iPhone, Android, Blackberry, Palm, Symbian med mera. På flashfronten intet nytt…

Här är en introduction till PhoneGap

http://blip.tv/file/1850261/

PhoneGap utvecklas av Nitobi som gick ut med den här informationen på sin blog efter att de fått klartecken från Apple.

Av Björn Orrenius

Björn gillar elektroniska prylar, gärna sådana som som gör fin musik. På dagarna jobbar han med sin startup Möbler.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *