Kategorier
app store Google

Steve Jobs kritiserar Google

Steve Jobs passade igår på att leverera en attack på Google och dess smartphone-plattform Android.

Kategorier
app store Google utveckling

Google Goggles finns nu i iPhone

Idag kom Googles spännande tjänst Google Goggles till iPhone. Läs mer på AppBloggen.

Kategorier
app store Google tredjepartsprogram

Google Voice i App Store inom kort

Google Voice som 2009 vägrades tillträde till app Store av Apple verkar nu få en ny chans. Läs mer här på AppBloggen

Kategorier
apple Google

Ny policy stoppar stora konkurrenter till iAd

När Apple uppdaterade de villkor och policies som iPhoneutvecklare binder sig till tvingade man inte helt, men till stor del, bort konkurrenter till iAd.

Kategorier
Google

Apple köper upp kartföretag – snart dags för skilsmässa med Google?

Håller Apple och Google på att förbereda för skilsmässa? Det verkar nästan så. Tidigare har man hamnat i gräl om huruvida Google Voice-appen egentligen hanterades och för några dagar sedan verkar det som att Google börjar rulla ut reklam i maps-applikationen. Nu verkar det även som att Apple köpt upp ett kartföretag — separation nästa?

Kategorier
Google

Google rullar ut reklam på iPhones kartor

Google Maps har en central roll i iPhones lokaliseringssystem. Hittils har karttjänsten varit befriad från den reklam som visas på tjänstens webbkartor, men är den tiden förbi.

Kategorier
Google

Push-Gmail för iPhone äntligen här!

Äntligen! Idag meddelar Google att man inför push för Gmail, bättre sent än aldrig. Om du redan synkar din iPhone-kalender med Google Calendar är push-mailen max två manövrar bort. Behöver du hjälp? Lugnt, vi bjussar på en guide.

Kategorier
app store Google

Google: ”Apple avslog Google Voice”

Apple avslog tidigare under sommaren Googles ansökan om att få in deras Google Voice-app i App Store. Det hela togs upp av amerikanska myndigheter då man misstänker att AT&T, den enda operatör i USA som säljer iPhone, försöker få monopol på telefonsamtal.

Kategorier
Google

iPhones mailklient mer populär än Gmail

Färsk statistik från Campaign Monitor visar att iPhone 3.0 och 2.0 tillsammans har fler användare av mailklienten än Googles mailtjänst Gmail. Campaign Monitor är ett företag som hanterar epostutskick åt företag och passar samtidigt på att samla in statistik om klienterna som de utskickade mailen öppnas i.

Kategorier
Google tredjepartsprogram utveckling

Bookmarklets gör iPhonesurfandet smidigare

Steve Rubel tipsar om fyra stycken Bookmarklets som gör det enkelt att snabbt att plocka fram information från fyra praktiska webtjänster: En droplet låter dig snabbsöka på engelska wikipedia (ändra bara bokmärket från en.wikipedia.org till sv.wikipedia.org så kör du den svenska varianten) Den andra dropleten öppnar en sida filtrerad genom Googles ”mobilize”-tjänst som strippar bort […]

Kategorier
Google tredjepartsprogram

Använd din iPhone som en extern hårddisk

Jultips från Iphon24! Om du har en Mac så kan du med hjälp av två opensourceprogramvaror från Google montera din iPhone och läsa och skriva till den som det vore en extern hårddisk. Allan Porter har byggt ett program som använder Googles Macimplementation av FUSE för att via MobileDevice API:et läsa och skriva filer på […]

Exit mobile version