Kategorier
Random.app

iTwinge – fysiskt tangentbord till iPhone

Är du som jag och riskerar livet för att skicka iväg ett SMS med din iPhone när du sitter på cykeln? Ibland saknar jag ett fysiskt tangentbord som gör att man kan hålla ett öga på vägen också. Är iTwinge lösningen? Nja.

iTwinge påstås vara lösningen för dig som precis gått från en mobiltelefon med fysiskt tangentbord till iPhone, som bara har ett virtuellt (men ändå mycket effektivt) tangentbord, men som fortfarande vill kunna känna knapparna. Nackdelen med virtuella tangentbord är just att de är virtuella. För att kunna skriva måste du titta på skärmen, annars trycker du med stor sannolikhet fel. Men är verkligen iTwinge en så bra lösning ändå?

Jag spenderar en tid fram och tillbaka från platser på min cykel, och när jag gör det behöver jag ibland SMSa polare eller andra människor. När jag tidigare hade en vanlig dumbphone med fysiskt tangentbord gick det ganska enkelt att skriva samtidigt som jag cyklade i och med att jag kunde kolla på vägen samtidigt, men när jag skaffade en iPhone blev det genast mycket svårare. För att kunna skriva på iPhonen måste jag samtidigt kolla så jag inte trycker fel på skärmen. Det iTwinge gör är att sätta fast ett tangentbord i den undre halvan av iPhone-skärmen, och voila! – Du har ett fysiskt tangentbord.

Men.

Det är inget digitalt tangentbord, vilket alltså innebär att bokstäverna som står på knapparna inte ändrar sig när du går in och ska trycka fram en siffra eller ett frågetecken. Eller när tangentbordet specialanpassar sig för när du skriver in mailadresser eller http-adresser och får fram ett @ och .com-alternativen.

30 dollars får du slita upp ur plånboken för tangentbordet.

[Via Mashable]

Ett svar på ”iTwinge – fysiskt tangentbord till iPhone”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *