Kategorier
Random.app

Uppgraderat av misstag? Nedgradera till äldre iPhone OS med SHSH

Har du råkat uppgradera en jailbreakad iPhone? Om iPhonen varit jailbreakad förut kan det finnas möjlighet att nedgradera.

Om du av misstag uppdaterat till 3.1.3, kan du inte nedgradera genom en vanlig återställning (eller ens med DFU-läge) på grund av en restriktion från Apple.

Det finns nämligen möjlighet, om iPhonen tidigare varit jailbreakad, att Cydia har sparat några filer kallade SHSH’s som hjälper dig att ta dig förbi Apples restriktioner. Nedan följer en summerad guide för att nedgradera (endast Mac).

1. Kolla i Cydia att du har SHSH’s sparade för äldre firmwares, som bilden visar.2. Gå till Finder, tryck Cmd-Shift-G, skriv ”/etc” och leta upp ”hosts”.

3. Lägg till
74.208.10.249 gs.apple.com
längst ner i filen.

4. Spara på skrivbordet, dra in i /etc igen och autentisera för att ersätta den annars skyddade filen.

5. Sätt din iPhone i DFU-läge. En bra guide för det hittar du hos iClarified.

6. Om du inte redan gjort det, ladda ner den äldre firmwaren du återställer till. En bra källa för iPhone-firmwares är felixbruns.de.

7. Återställ med anpassad firmware genom att hålla nere alt när du trycker på återställningsknappen.

8. Vänta tills iPhonen återställts. Klar!

En mer utförlig guide med bilder hittar du hos CultOfMac.

Ett annat tips vid jailbreak är att se upp så att du inte släpper in obehöriga genom att öppna SSH utan att ändra lösenord.

Foto: Kenneth Hynek

2 svar på ”Uppgraderat av misstag? Nedgradera till äldre iPhone OS med SHSH”

Steg ett är väl ganska värdo om man redan råkat uppgradera, många sitter nog ovetande om deras 3gs har hashade sh:s. Förövrigt väldigt bra dock!

Jag har en iphone 3G som jag hade jailbreakat med blackra1n. Sen när jag råkade uppgradera till 3.1.3 med itunes försvann blackra1n och cydia. Så jag fastnar redan på steg 1. Är det bara för mig som cydia försvann? Det värkar nästan så…vad ska jag göra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *