Kategorier
app store

Läsarfråga: Blogga med iPhone

Det trillade in en läsarfråga från Elin som undrade huruvida man kan blogga on the go med sin iPhone. Och om du använder någon av de stora plattformarna WordPress eller Blogger är svaret ja, och om du bloggar med andra verktyg är chansen att du kan göra det med din iPhone fortfarande stor.

Min fråga är hur man bloggar med iphone – behöver man någon applikation, och i så fall vilken?
/Elin

Om man kan blogga med hjälp av sin iPhone är helt och hållet beroende på vad man använder för verktyg för att blogga. Om du använder WordPress (både serverversionen och wordpress.com fungerar) eller Blogger är svaret: ja! För Blogg.se är svaret: nja.

WordPress

WordPress, som finns både att installera på webbhotell och som mindre komplicerad version där du kan fokusera på att skriva har själva lanserat en iPhone-app där du kan lägga till flera bloggar och moderera kommentarer, skapa inlägg med bilder och annat nödvändigt du vill göra utan att sätta dig vid datorn. Om du använder WordPress på egen server, glöm inte att slå på XML-RPC under Inställningar -> Skriva i admin-panelen.

Blogger

Om använder Blogger är det enkelt. Gå bara in under Inställningar -> E-post och mobil när du är inne i administrations-gränssnittet för din blogg. Under rubriken Alternativ för inlägg skriver du in några bokstäver, ett ord eller något annat som är svårt att gissa. Spara inställningarna. Sedan är det bara att maila text och bild till adressen som står i rutan, och inlägget publiceras direkt på din blogg.

Blogg.se

Det enda sätt vi vet man kan mobilblogga hos Blogg.se är genom att skicka ett MMS med bild och text. Läs vidare här.

Andra verktyg

Det är mycket möjligt att andra bloggverktyg du använder stödjer mobilbloggning. Leta bland hjälp-sidorna eller i inställningarna!

[Bild: Brett L]

14 svar på ”Läsarfråga: Blogga med iPhone”

Varför inte använda Posterous.com, då kan man använda valfritt mailprogram och även enkelt få med video/ljud/bilder/etc. Mycket bra

jem: Jag funderade på att ta med Posterous, men det är ett extra steg för att kunna börja blogga. Tackar för tipset ändå, blir nog en guide om det också.

[…] med bytet till iPhone. I och med detta tar jag steget vidare från blogg.se till WordPress. Läste denna artikeln och insåg att det skulle bli lika tråkigt och omständigt att blogga med iPhonen som med min […]

Stämmer verkligen detta?
Jag vill ju skicka bilder till min blogg på blogger/blogspot och har försökt på ”hundra” olika sätt nu.
Text är inga problem, men har man en blogg som bygger mycket på bilder så räcker ju inte det.
Kan det vara så att det också beror på vilken mobiloperatör man har. Jag har Tre och på ” tremail/mitt tre” på deras sida fick jag ta emot meddelandet att Tre inte supportar, stöder Blogger…
MYCKET tacksam för svar.
TrixKate
http://pleasantdecay.blogspot.com/

Kolla min hemsida, dittskal.nu Säljer nu iphoneskal ruggigt billigt för att sponsra vidareutveckling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *