Kategorier
Random.app

PC-nörden som blev kär i en iPhone – del två

Gästkrönika. För en vecka sen berättade supperbloggaren Tommy K Johansson om sitt första omtumlande möte med iPhone. Här kommer  en andra avslutande del, berättelsen om köpbeslut och ett nytt teknikliv.

Egentligen tog det alldeles för lång tid innan jag skaffade en iPhone. Faktum är att när jag väl var hos mobilåterförsäljaren, hade jag siktet inställt på att köpa en vanlig Sony Ericsson, eftersom min gamla helt enkelt lagt av.

Det hade varit priserna på iPhone och dess abonnemang som gjort att jag inte riktigt kunnat motivera ett köp, speciellt eftersom jag precis blivit egenföretagare på heltid och därmed behövt hålla lite i de ekonomiska tyglarna.

Telenor, där jag idiotiskt nog har bundit upp alla mina abonnemang, hade erbjudit mig ett köp vars slutnota lyckades hamnade på långt över tusenlappen i månaden. Därför kände jag mig inte speciellt förväntansfull när min fru påpekade att jag borde fråga vad en iPhone kostar hos återförsäljaren.

Döm av min förvåning när den här fristående återförsäljaren berättade att Telenors så kallade iPhone-abonnemang var överprisat bullshit, och att jag inte alls behövde något sådant. Det gick alldeles utmärkt att använda mitt gamla mobilabonnemang – något Telenor hävdat var omöjligt – och komplettera med datatjänst för 99 kronor i månaden. Hepp!

Jag åkte således därifrån med en liten svart låda, innehållande en iPhone 3GS på 16 GB.

Jag vill härmed påminna er om att jag är PC-nörd. Jag trivs i mitt Windows och även om jag förr eller senare kommer att skaffa en Mac som andramaskin, eftersom det är bra att ha flera plattformar, är Windows mitt hem. Det är det jag sysslar med och det jag skriver om.

Med det sagt vill jag vräka ur mig följande: iPhone är fan i mig den häftigaste, bästa och mest välgenomtänkta mobila pryl jag någonsin haft fördelen att få använda! Det finns ingenting som kommer i närheten. Jag vet inte hur mycket jag använder den varje dag, men den går ständigt varm och det handlar inte att spela snygga 3D-lir.

Jag har min iPhone till socialt nätverkande, som det så fint heter. Jag hänger på Twitter och Facebook via mobilen, där jag har kontakt med alla mina vänner och bekanta, och affärskontakter och läsare. Det här är så klart en väldigt viktig del av mitt yrke, samtidigt som det ibland fungerar som ett digitalt fikarum för mig – något som behövs när man jobbar hemifrrån.

Vidare hanterar jag min kalender i iPhone, det är här jag antecknar alla saker jag ska göra. Jag kontrollerar mina bloggar för att godkänna kommentarer, och jag läser nyheter via RSS i GReaderApp. Jag har koll på vissa bankärenden, söker adresser, hanterar en diktafon, kollar på TV-klipp, lyssnar på POD-radio och musik, och om jag är i någon okänd stad går det ypperligt att få vägbeskrivningar tack vare GPS:en.

Varje dag laddar jag ner nya applikationer för att testa. De tar aldrig slut och det verkar finnas program inom alla genrer. Jag upphör inte att förvånas över hur fantastiskt bra allting fungerar. Gränssnittet i iPhone är snabbt, det är logiskt och alla applikationerna följer en röd tråd om hur de ska fungera.

När det här skrivs har jag haft min iPhone i snart 2,5 månader. Att kalla den för välanvänd är en löjlig underdrift. För tillfället befinner jag mig på sjukhuset på grund av Crohns sjukdom, och iPhonen har räddat mig från ensamheten många, många gånger. På hemmafronten är jag föräldrarledig på halvtid, och med min iPhone har jag möjlighet att snabbt kolla av nyhetsflödet, och markera upp bloggposter jag ska läsa senare, under tiden jag värmer mat till sonen.

Jag skulle kunna fortsätta raljera i evigheter om hur fantastisk iPhone är. Men jag måste sätta stopp någon gång – och det är bäst jag gör det innan den där lilla klicken Macgalningar, som jag nämnde i första delen, blir allt för kaxiga…

Nu ser vi fram emot iPhone 4G!

Tommy k Johanssons driver Sveriges största svenskspråkiga IT-blogg och är chefredaktör för tidningen Allt om PC. Foto: Erik K Veland (CC-BY).

Av Christian

Nyfiken på vad komma skall startade Christian den här bloggen sommaren 2007. Än idag fortsätter han förvånas över hur den lilla manicken fortsätter att förbättra våra liv.

3 svar på ”PC-nörden som blev kär i en iPhone – del två”

Varför använder man GReaderApp? Var tvungen att ladda ner den efter att ha läst denna artikel men förstår inte syftet. Iallafall för mig är GReaderApp mycket slöare än Safari, den visar inga ”laddar”-ikoner och när man trycker på tillbaka så kommer man inte tillbaka till där man var utan till Google Readers förstasida.

För mig fungerar http://www.google.com/reader/i/ mycket bättre. Har jag missat nåt?

vad ni håller på… Det är en telefon, inte meningen med livet… jag är jättenöjd med min iphone, men ni får det att låta som en sekt / kult.

Jag gillar siten i övrigt. Men sånt här ger avsmak… det är en bra lur ingen snack om saken, men det blir lite ”over the top” med sånna här reportage…

Blir nyfiken. Precis som du tvekar jag att köpa pga alla dumma bindande abonnemang. Var köpte du din (vilken återförsäljare) och vilket abonnemang använder du till den?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *