Kategorier
app store

iPhone-Spotify – samlingsinlägg

Ingen har nog undgått att Spotify tidigt igår svensk tid blev tillgängligt för allmänheten i App Store. Sedan dess har appen hårdtestats, bland annat har det kollats hur batteritiden håller sig, hur mycket data den egentligen drar och hur appen klarar den sämsta uppkopplingen av de alla – GPRS.

I går rapporterade iPhone24 att Spotify för iPhone lanserats under natten, och nu efter snart två dygn med applikationen har tester och uträkningar dykt upp på bloggar runt om på internet.

Batteritid

Det har varit mycket ståhej och spekulationer kring batteritiden och att Spotify skulle sluka i sig hela batteriet på nolltid, men mannen som alltid har två mobiler i fickan, Joakim Jardenberg, har gjort ett test på sin iPhone 3GS. Genom att köra Spotify över wifi drog telefonen 6% av batteriet på 30 minuter. Det ger dig alltså 8 timmar konstant Spotify-spelande.

Hur mycket data drar Spotify?

Grovt räknat ungefär 70mb per timme, men i och med caching av låtar, artcover och annat smått och gott ser den siffran med stor sannolikhet annorlunda ut. Till skillnad mot Spotify på datorn använder sig inte iPhone-applikationern av P2P, utan hämtar bara den strömmande musiken från Spotifys servrar, för att skona teleoperatörernas nätverk. Läs mer om detta här.

Spotify över GPRS

Jag kände mig tvungen att testa Spotify över GPRS, den segaste mobiluppkopplingen av dem alla. Eftersom jag kör Tele2 på min iPhone, och Tele2 inte har något EDGE-nät så slog jag av wifi och 3G och drog igång appen. Jag har dock vid senare tester märkt att det är lite svajigt över GPRS. Ibland fungerar det förträffligt, ibland fungerar det mindre bra.

Men alla andra mobiler då?

Trots att vi är en iPhone-blogg så kan vi även rapportera att Spotify redan finns för Android, är på väg till Symbian S60 och versioner för andra plattformar är också på väg.

—-

Har du någon annan fråga? Tveka inte att ställa den bland kommentarerna.

—-

För att kunna använda Spotify i mobilen behöver du ett Premium-konto, day pass fungerar ej.

5 svar på ”iPhone-Spotify – samlingsinlägg”

Hur gör man för att installera betaversionen av spotify om man har ett account på spotify i sin iphone 3gs?

Ibland när skärmsläckarn på iphonen går på el att jag väljer att gå in på annan app stänger spotify automatiskt av sig själv. Hade problemet förra veckan men det löste sig av sig själv?? Nu har det uppstått igen. Vad beror det på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *