Kategorier
apple

Vad kan vi egentligen förvänta oss av WWDC-10?

Nu är det bara timmar kvar till Apples utvecklarmässa WWDC-10 drar igång i Moscone Center i San Francisco och förväntningarna är höga. Frågan är bara vad vi egentligen kan förvänta oss från Apple?

Till att börja med så är det väl ingen som har missat dom läckta bilderna på den påstådda nya versionen av iPhonen, iPhone 4G eller iPhone HD och alla andra tänkbara namn folk kallar den, och suget att få veta mer är stort.

WWDC-10

Om drygt 3 timmar så kommer Steve Jobs att gå upp på scenen och han kommer då, förhoppningvis, att premiärvisa den nya iPhonen och i samband med det även tillkännage ett datum när telefonen finns att köpa i butik. Om man ser tillbaks på tidigare WWDC så har det varit här både iPhone 3G och 3GS har presenterats sannolikheten att Jobs inte skulle visa den nya iPhonen är inte så stor.

Det är ungefär allt vi vet än så länge. Det har gått väldigt mycket rykten både om hur telefonen kommer att se ut och vilka nya funktioner som kommer att finnas men det är egentligen ingen som faktiskt vet någonting.

WWDC-10

Nu har det iallafall dykt upp ett helt gäng bilder från Moscone Center och där ser vi att Apple garanterat kommer att sätta iPhone 4.0 i fokus. Även här går det mycket rykten gällande allt ifrån nya funktioner till att det kommer att släppas en skarp version redan ikväll.

Banderollen visar den nya katalogfunktionen och den visar även hur Air Sharing, Bento och Evernote automatiskt hamnar under katalogen ”Productivity”. Vi ser även den nya sloganen ”Drag. Drop. Organize.”.

Vi borde även få en första genomgång gällande vad iPhone OS 4 kommer att betyda för iPaden.

Övriga rykten som florerar är bland annat att Safari 5, som ska vara snabbare än någonsin, kommer att lanseras, en ny Apple TV som kör iPhone OS och att tjänsten MobileMe kommer att bli gratis.

WWDC-10

Vad som faktiskt utannonseras får vi veta när Steve Jobs intar scenen klockan 19 ikväll svensk tid och spänningen är nästan olidlig.

På den här kanalen på ustream verkar det som att vi kommer att kunna se konferensen streamad.

3 svar på ”Vad kan vi egentligen förvänta oss av WWDC-10?”

”Banderollen visar den nya katalogfunktionen och den visar även hur Air Sharing, Bento och Evernote automatiskt hamnar under katalogen ”Productivity” ”

Nja, det är ju inget som säger att de _automatiskt_ hamnar under ”Productivity”? Vore orimligt då alla inte vill ha sina mappar organiserade på likartade sätt. Banderollen på fotot visar enbart att de ligger där, inget om hur de hamnade där.

Ja, jo, det är jag medveten om. Men av din mening att döma så verkade det som att du menade att nya apps man laddar ner, som är kategoriserade under t.ex. Productivity, automatiskt hamnar i den mappen. Det blev ett missförstånd alltså, men det är ganska lätt att uppfatta den frasen som jag uppfattade det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *